yang kalau aku nak masak, tinggal basuh, bilas dan campak je dlm kuali?
aku ada satu dilema (cehhh..mcm penting sgt laaa).
aku nak masak siput tapi aku tak lalu tgk dia sedang berjalan-jalan merayap terkedik-kedik.
geli.
eh..makan masuk mulut sedut-sedut tak geli pulak kan?? keji. ke ke ke.
maksud aku..tgk yg hidup tuh..jalan-jalan dlm besen, sampai keluar besen, kat dinding besen, aku kalau tgk lama-lama rasa hendak lari jauh-jauh. kalau tgk lama-lama, kadang aku rasa dia tgh jalan merayap kat kaki aku...dan seterusnya..iskk....takyah imagine lah.
Kalau aku cerita kat mak yang aku mkn siput sedut tersedapest in the world ni kat Damansara, mesti mak aku terkesima kejap.
Agak-agak, jiran baru aku yg baru pindah 5 tingkat kebawah dari floor aku tu berani tak ek siang siput ni?
kalau dia berani aku nak antar 5 besen terus.
ha-ha.
p/s: aku pernah la masak siput sedut ni. Dlm blog lama aku ada letak entry. tapi masa aku siang tuh, siput tuh sumer dah mati sebab dah termasuk dlm fridge. tuh pun aku rasa mcm pegang siput hidup.
Agak-agak, jiran baru aku yg baru pindah 5 tingkat kebawah dari floor aku tu berani tak ek siang siput ni?
kalau dia berani aku nak antar 5 besen terus.
ha-ha.
p/s: aku pernah la masak siput sedut ni. Dlm blog lama aku ada letak entry. tapi masa aku siang tuh, siput tuh sumer dah mati sebab dah termasuk dlm fridge. tuh pun aku rasa mcm pegang siput hidup.
waahahaaa, makan pun tak berani apatah lagi menyiangnya! moral: beli kedai je :)
ReplyDeleteaku sangat suka siput sedut masak lemak cili api!!
ReplyDeleteaku sangat suka siput sedut masak lemak cili api!!
ReplyDeleteni style masak kicap ke??
ReplyDeleteslalu melantak masak lemak je
tolong kasi address kedai tersebut
dah try siput gonggong, sangat sedap ok cat. (orang lelah jangan kerap makan siput, takut tak larat nak sedut).haha
ReplyDeletelar, baru tahu catz tukar blog. huhu. lama dah tak bloghopping!!
ReplyDeleteMemang sedap....especially masak lemak cili api.
ReplyDeleteSesekali makan siput sedut ni...ok lagi.
Tapi jangan makan selalu udah ler...
salam catz
ReplyDeletemenyelerakan tgk siput tu
last week masa balik dr kl ke jb singgah ke muara sg duyung ,melaka
ada sebuah resto sea food kat situ
order siput , tapi tersalah order cara masakannya, mrk goreng sambal, pedas sgt, tapi yg lelain mmg sedap esp siakap bakar "plain'kena pulah dgn nasi lemak yg "kemetot" tu he he
ha haha..mana ada yang dah siap potong weh.... letih ooo nak memotong hujung dia tu...
ReplyDeleteehhhh bukan semalam beli "jus diet" ker...heheheheh.....aku tak reti makan siput2 dan yang sejenis dgnnya.....
ReplyDeleteaa ahh....ni masak kicap ke?biasa aku makan yg masak lemak cili api je....
ReplyDeletesusah ar nak jumpa catz..kalo dah siap potong tu..
ReplyDeletela ni siput sedut ni dah mahal lah rm6.50 1 bungkus...tahun lepas baru rm4....tak per catz ko datang JB aku masakan siput pekecot ni...
ReplyDeletekog,
ReplyDeleterugi laaaa kooo..
nikmat woo...
beli kedai tak sesedap yg diharapkan kadang tuh..
axim,
ReplyDeletebest ek..lemak cili api tuh..
kuah pekat. buh batang keladi..
pergh..tetiba 5 pingan makan tak sedar
Romie,
ReplyDeletebukan masak kicaplah..
masak sambal, tapi aku rasa dia buh soso tiram dan kicap manis..tuh warna gelap..
sedap! pedas-pedas manis gitu...tersedap dlm donia!
alamat?
UPTOWN damansara.
yg food court tuh..tau tak?
kedai dia yg dekat dgn kwsn yg ada starbuck besar tuh..
hi myself,
ReplyDeletesiput gonggong???
apekah yang besar ituuu???
owhh..sedap??? masak apa??
cahaya,
ReplyDeletewelcome to my new blog...!
hi..happy new year 2010
Leez,
ReplyDeletememang sedap gila kan??
rugi sapa tak berani makan..
hehhehe..
masak sambal oso sedap!
rezeki,
ReplyDeleteoh makan siput di duyung ke??
best..
tapi masak benda bersambal ni kdg org tak pandai, sambal kdg rasa mentah, cuma pedas je yg ketara..
tak sedap..nasi lemak kemetot..hehehhe..dulu saya pelik, why di melaka tehy serve nasik lemak dgn seafood.
:)
nenek,
ReplyDeleteko berani tak potong tuh??
aku antar kat hang 5 besen oke?
mama miraki,
ReplyDeleteweekend tak berapa diet lah..
hehehe..
napa tak makan? rugi woo!
afendi,
ReplyDeletebukan maska kicap.. ni masak sambal. ta[i dia buh kicap manis dgn sos tiram kot..
sedap!
atty,
ReplyDeletemmg tak jumpa kot..tak pernah jum[a lagi..aku serems lah tgk dia merayap tepi besen.
OJOLALY,
ReplyDeletehaiiii...
u JB di mana?
berani potong eh?
wahh..bestnya...mmg org jb kah?
saya batu pahat mari..
sesekali teringin gak nak ke JB.
kalau dah ada org nak masak siput, wahhhhh...kita terjah karanggg!
hehehe JB kat skudai..parent kat kota tinggi, kg kat muooooo...idop muoooo...ko calling2 jer naik mai...
ReplyDelete