thanks for all the birthday wishes. thanks a lot yea!
at the moment, i miss something.
i miss cooking.
1. chili crab
2. sambal goreng jawa.
3. masak lontong -satu periuk. ---. boleh makan banyak kali dari pagi sampai malam.
4.sambal udang petai
the list goes on...
eh..
5. tu je, setakat ni.
eh, tiba2 takde selera nak teruskan list.
merepeknya aku ni.
waduh terliur tengok petai, baru ni balik rumah mil dapat banyak petai, belum masak lagi hehe
ReplyDeletebesday ke? xtahu pon..
ReplyDeleteanyway hepi belated bbufday..
sedapnye kalau time ni dpt sambal petai, ada ikan bilis yg banyak, petai yg fresh..tambah udang sket lagi..kecur air liur aku..
catz, tetiba lapar la akak baca entri ni, jam menunjukkan 10.15 malam...adohhh kalu la sekarang ni kat umah mak akak di kelana jaya da capai kunci nih hik hik hik
ReplyDeletesambal petai? Phew!!!!!!! excellent!!! can be in the menu!!
ReplyDeleteaiseyyy... i am hungary!!
ReplyDeleteaiseyman... Ada udang, petai tak ada...last2 buat kerabu udang je... Aku pun dah lama tak masak... Dah 2 bulan dah kot...
ReplyDeletesalam ziarah. cantik blog awak. gambar sambal udang petai mengiurkan bagi mereka yang melihat. huhu..
ReplyDeleteLady,
ReplyDeletei pun sgt teringin udang plus petai..hehehhe..kang ptg ni merayap carik ..heheh
xizol,
ReplyDeletethanks .
kau kecur aja kan.
cepat masak.
hik.
aznimatisa,
ReplyDeletekat taiping pun buleh apa..
hehhehe..
eh u kuala kangsar ke taiping..
kompius pula..
:)
uncle,
ReplyDeletenext week balik kl apa lagi...zass..petai hari2..hehhehe.
soh auntie masak.
:)
Life,
ReplyDeletehep..hep...ingat..ingat,
hahhahaa.
hows ur routine?
netnet,
ReplyDeletecamna resepi kerabu udang ko?
bak le..share nok..
iyiana,
ReplyDeletehi..salam kenal.
welcome to my blog.
thanks for reading..
suka petai jugak kah?
:)
miow.
p/s: i've visited to ur blog.
:)
kerabu udang? sonang bai tu...
ReplyDeletecelur udang yang telah dikupas kulit
campur dgn bawang merah yang dimayang halus, cili padi yang dipotong2, cili merah yang dipotong2, tomato yang dipotong2, daun ketumbar yang dipotong2, perah limau nipis, bubuh sos ikan (nampla)..jadilaaaa... alahhh mcm yang kau buat salsa tu lerrrr....