kalau buat kat rumah kena basuh dua biji gelas. |
sotong bakar
Kedai makan Soon Li, Tanjung Aru, Kota Kinabalu
Sotong besar, dibakar rangup, errrrr..susah nak explain u ols. Di bakar tapi rangup. kena mengendap masa dia masak kot.
macam di gaul tepung yang dicampurkan dengan rempah spesel. Sotong bakar yang crispy di luar tetapi struktur di dalam lembut.
macam di gaul tepung yang dicampurkan dengan rempah spesel. Sotong bakar yang crispy di luar tetapi struktur di dalam lembut.
ok..aku nak lagiiii...
ok, mungkin kena kerja part time di sini supaya boleh tahu resepi rahsia.
next mission.
7 comments:
Adoi.... Tak bole tahan tgk sotong bakar itewww!
nnt akak nak buat... tp ganti ngan limau nipis boleh juga kan kan kan? hehehe... asam boi pun dah ada...
kau buat aku mahu terbang ke sana aminahhhh :) Sotong tu mantap nampaknya. GLUP
yeaaaa... aku1st...yeaa...citer makan2 lagi...
yang sotong ni tak sama ke dgn tmpat lain?
mmg ada campur rempah spsel?
yeay welcome back.im your fan
strawberrymilk
Alamak...sotong tu sedaplah......tapi hari ni sotong dah pi buat sambal tumis!
2 hari lepas pergi mkn2 kat sri melaka. memang terbaik.. tq for this info.. memang saya belek entry2 dlm blog ni nak cari tempat mkn best.. ternyata besttt!!!
Post a Comment