Friday, September 12, 2014

Jalan-jalan cuci mata, street market dan Langos di Budapest, Hungary

 Actually banyak je tempat pegi jalan-jalan., tapi malas nak tulis dan edit gambar.
Ni salah satu tempat sempat singgah.

Naik bas turun dekat town berhampiran market yang famous di Fovarm Ter .. Masa tu pasar tu closed.
Terjumpa street market ala-ala bazar pasar malam.


ada live musician yang menghiburkan pwngunjung yang datang lepak shop dan makan

 bazar. Jual shawl dan macam-macam local products
 cantik.. buah-buah kering
 
 sayur sayuran...mak sukaaaa naaa
 
 duta lada
 
 cenderahati
 t-shirt
 aksesori
 buah stroberi..murahh,.kawan aku beli, tak silap sekilo dlm 2 euro lebih kurang.
sampai tak habis we ols makan. banyak gila..siap bawak gi vienna
 ni mcm biasa,,benda yang famous di sana..paprika
 
 kawasan berhampiran
 yours truly
 
 dekat sini selain local product, banyak juga gerai-gerai makanan. mampu tengok je u olsss

 beg cantik
 belah kayu api bang??
 ni gerai pizza. dia bakar guna kayu api u ols..
 
 roti yang famous kat sana
 Haa..nilah benda langos tuhh
 
 aku tgk doh dia mcm cakoi..and rasa pun sebijik cam cakoi
 dibubuh fresh cream
 bubuh cheese
 haa..ni le menda nya si langos iteww
 pakcik yang main gitar tu kan...muka ganas u ols. Tapi dalam hati ada taman.hee
sedap suara penyanyinya. we ols lepak makan dan minum kat sini sebab derang ada sediakan meja dan kerusi utk duduk lepak. oh ya..ada peristiwa kelako...org yg lalu lalang or enjoy  tgk derang nyanyi akan bagi duit dalam topi yg derang letak dalam tu. Oleh kerana aku duduk depan sekali and pakcik gitar tu notice kitarang n senyum-senyum, lepas habis makan, aku bangun nak bubuh duit dalam topi tuh. Tah camna..beg galas aku terlepas dari bahu dan jatuh kat kaki pakcik tu..hhahaa...pakscik gitar dan penyanyi cam terkejut la sbb beg aku tu boleh tahan besarnya dan kena kaki derang. Orang  kat situ yang ternampak peristiwa tu ketawakan aku..choiiii..aku termalu-malu u ols..buh duit dalam topi tu and lariii..kawan aku yg nampak dari jauh gelak-gelak..cehhhhh..
aiyoo..termalu akuuu...

travel..eat...shop
 
 
to be continue...will write about vienna and prague nanti..

1 comment:

:: Cik Viva :: said...

nampak sedap pulak langos tu..