Thursday, May 3, 2012

meeting


Dulu, masa aku kecik-kecik, bila tengok drama TV, kadang ada dialog..

" u nak pegi mana?"

"pegi meeting"

aku selalu fikir..ooo...nak pegi makan mee. Tapi kenapa makan mee dekat hotel lepas tu pakai 'baju coat'.
wakakkaka..
ye u ols...

masa kecik-kecik dulu..aku ingat meeting tu pegi makan mee. Drama /pilem dulu-dulu kan, kalau cakap meeting ..or pegi hotel ..pelakon akan pakai coat....kih.



hik.


Pagi tadi pegi meeting.
Meeting start at 9.00 am.
BUT....
i have to wait for bloody 1 hour coz that particular person forgot about the meeting.
And he can't be reached..
staff dia kata, " boss tak sampai lagi"
bila aku nak call, staff dia kata:  .." tel boss kitarang dari semalam problem".
Bila sampai aku rasa macam ribut kejap opis tu..
and finally bila rebut macam dah reda, wah..100x  dia mintak maaf..
I wait coz that meeting is really important. pasrahhh sambil minum air kotak yang staff dia bagi.

Habis meeting, aku jeling phone dia..

"i rasa..u kena beli smart phone yang macam ini.." - sambil goyang-goyang kan phone mak depan dia.
"u put all your appointment, meeting etc dlm calendar, dan kalau boleh bubuh alarm yg bunyik winggggg...weengggggg...ngenggggg...ngonggggg......!!!  "


laser. class 4.tembus sampai perut.

(mungkin time tuh dia rasa nak buang phone dia dalam tong sampah dah..)


and guess wut??

he replied:

" OK..I'll get Iphone 4 this afternoon".

wah. kau....sekaliiii......


ok..
i  i think we should respect other people's time.
if u cant make it, or u want to re-time..etc...please tell.
U can text or call...simple.
not just keep quite and just ignore it, coz maybe other people already arrange their time accordingly.


Don't waste other people's time.



After long meeting, i deserve good food.


Good food...

Good food always makes me happy...yipeeee...

7 comments:

NenetPenne (NP) said...

kelasss kau melazer catz..

illa said...

seriously good food :)
yummy..

aznimatisa said...

Assalamualaikum adik catz,

amboi ayat berbunyi sangat kejam. tapi akak like sungguh lah!bagus2 budak berani,. nasib baik muka mu tak kena simbah sos kat meja tu bila kutok tipon dia., harus dia tercabar sebab pakai tipon cap ayam. ngeh3.terusskan gaya dan keberanian itu.

Anonymous said...

garangnyee makcik...tak berani ler nak buat appointment dgn mak incik..terlambat kaluuu.. keeneeeee!
hehehe

Lily Jaafar said...

wuhuuu..i LOIKE, laser, tahap 4 kau mak! :))))

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

terbayang2 gaya itu.. hp i pon burokss..

Anonymous said...

gendang gendut tali kecapi..kenyang perut..perut jadi gendut...kuikuikuiaku1st!kuikuikui