Wednesday, May 2, 2012

Episode Makan : Addiction

 Recently, i lurveeee dim sum...especially for early dinner.

 Sihat katanya..dikukus kan..tapi kalau dah makan 12 bijik sorang-sorang depan TV, err..tu mentekedarah namanya. ok..tak..i managed to have 7 only. 5 lagi i put it in the fridge wgich finally masuk dalam tong sampah jua masa aku kemas fridge pagi tadi. so..reminder , next time jangan tamak haloba. beli 6 bijik dah.

 I craved for nasik lemak with telur mata. Balik tgk movie, gigih pegi Nuin, coz i lurve their nasi lemak yang  SEDAP, sambal tak pedas macam nak mati, plus the price is reasonable. Masuk kedai, tunggu lah utk pelayan datang ambil order, tetapi kecewa coz the waiter/waitress were so busy or tak nampak, or just ignore the customer coming in ke entah la..i wait..nak panggil, memasing macam buat tak tau. customer tak ramai pun. aku pandang pelayan-pelayan tetapi they are busy kutip gelas n kemas meja etc. TAK LOGIK tak nampak aku duduk sorang waiting for buku order.
Oklah..aku angkat kaki. TAK KUASA aku nak tunggu lagi. sorrylah. Food kat situ bagi aku ok, harga ok but sorry lah. service out. No, Thank you le mak nak dtg lagi. (this cafe used to be my fav n few times aku buat review dlm blog).

So i discover this new cafe (new ke entah??) called Coffee Sempoi ke namanya. Located at Hotel yang baru bukak dekat area seksyen 9 kot?
hik..kang aku update kalau teringat. Masuk je the waiter datang bagi buku menu and i browsed page by page. the menu quite extensive and banyak menu yang aku suka (apa makanan yang aku tak sukaa??)
aku order nasi lemak dengan sambal sotong dan air sirap. Tidak mengecewakan, but  i managed to eat half coz the sambal a bit pedas. But overall, i rate this kedai ok . Harga reasonable, ambiance : cozy dan berangin-angin cam nak terbang shawl i tawwww, service ok..boleh improve lagi.
yang penting aku makan separuh coz kenyang (read: jimat pengambilan kalori).


lately aku suka pastry dan sandwich..this week 2 kali mkn sandwich subway , managed to eat half.  memang membazir sangat.

doughnuts and passion fruits... after lunch at japanese restaurant. 

oh plis..no more japanese food. serious rasa tersiksa aku nak makan.

9 comments:

♥ dak pink said...

Hi cat. Lama tak nampak kat alam maya ni. =p

Anonymous said...

maybe usia dah menginjak...jadi selera dah kurang sikit...takpelaa.. elok gak utk mengurangkan kalori intake.. :-)

Lily Jaafar said...

wahhhh bagus eh leh control makan beberapa bijik je dim sum tu..ahkak x mampu catz.

Chaiyok!

NenetPenne (NP) said...

dim sum beli yang frozen kat giant...kang kalau nak makan baru steam

kedai kalau pelayan buat2 tak nampak atau buat2 sibuk, aku memang cabut laaa....

kau order subway yang 12 inch atau 6 inch? aku order 6 inch..bravooo boleh abis...

krispy kreme..tak pernah nak order passion fruit... selalu order latte mocha..next time boleh order..

Anonymous said...

waaa..sekali hapdet 2-3 entry terusss...lepas geram kerr..

tasya said...

hi cat..i'm new to your blog and i find it very intresting, love to read your articles..so pls keep on blogging ya..

Cik SHiNJU said...

Salam...
Pekabo?
Ape tajuk lagu tema blog ni erk?
mcm best jek..nk donlod la.. :)

atty's said...

selalu lalu kat coffee sempoi nie , lom rasa nak singgah lagi

marie said...

catz...first time akak makan sandwich subway ni kan, cam pelik aje dgn daun ketumbar tu...tapi lama2...sedap lah pulak...

donut tu dgn air krispy kreme tu, tak tahan ye tengok time2 panas nih...