Tuesday, June 17, 2014

Aktiviti hujung minggu -G0lf T0urnament



 Last weekend aku join g0lf tournament..actually malas sebab lately aku selalu main dgn kawan-kawan aku weekedays or lepas kerja main 9 lubang or practice jln kaki  few holes.
 Tapi why not..kot dapat hadiah.
Aku takde pun training beriya. Cuma seminggu sebelum tu, aku main dgn geng and training dgn coach aku. prektis petang .
saja suka-suka...5 flights join...
tempat di Bangi...
 golfers (participants)

Organizer sediakan lunch ..tee off 1.45 tghari ..oh panas berdenting..takut hitam? Bila nya pun kau putih kiah oi...
sebenornya taklah tee off pukul 1.45 pun sebab kitarang tak main shotgun pun.
so  duk tunggu flight depan tee off satu2 dan tunggu sampai derang at least 2nd shot n 3rd shot tuh sangap jugak pun..
main sistem 36. Ada harapan  la bawak balik hadiah kalau tak byk lubang yg aku koyak.

Flightmate aku
 
Aku tak kenal pun buggy mate aku walau rupanya kitarang member kelab yg sama. Takpe..yang penting aku fokus game aku je. Buggy met aku main ok..flight kitarang agak slow jugok sebenornya.
Biasalah lelaki kdg mmg pukul jauh. so selalu je aku menunggu buggy satu lagi cari bola dalam semak or dalam pokok. Dah la caddy derang ala2 rabun ke tak reti tengok bola. membazir je bayar caddy yang ala-ala ni.
 
 
Group bosses


 rescue.ni another 150m nak ke green.
aku byk guna wood5, rescue, 7 iron, 8, pitching dgn sand.
 
 mangkuk..tak masuk..melompat aku sebab patut aku par hole ni.
Makin jauh pulak tu bola aku..choi sangat jahhhh

 cross kolam hole ni... tapi lubang ni aku blow. ngek sgt. Par 3.
 
overall aku main takdelah keji sgt..blow 3 lubang kot.lupa..yg lain double boogie..bogie..dapat par 1 je..
nervous jugok sebenarnya...aku malas nak beriya so aku hire caddy . ni second time aku guna caddy tuh. Boleh la..layak dibagi tips.
Aku main serious je..mula2 buggy mate aku mcm tak berani borak dgn aku. Tapi masa 2nd nine baru lah kita rang mcm borak2 gitu. Tah..maturedman yg dah main 15 tahun kot.
Pukul 6.45 baru group aku habis.
 
Derang sediakan dinner..ada 2 kategori..company XYZ dgn jemputan.
sambil dinner..penyampaian hadiah.
Takde kategori pompuan rupanya..laki pompuan campur..Aku dapat no 3..jadiklah..
No 1 dah agak dah ...datuk Y.
No 2 kawan aku ..juara tahun lepas.
Kategori jemputan yg menang  semua org single handicap.
 

 
tropi
 
 hamper..hahha...ada peristiwa kelakar masa bagi hadiah ni..funnyyyyyyy.
aku rasa Datuk  Y ni tau kot.
kahkah
hamper ni aku bg kat org office aku kendurikan tadi.,
 
 
aku dapat induction cooker...ala..dapur 4 segi leper siap dgn periuk bertdung kaca.
Boleh la aku berangan buat stimbot kang atas meja...hehehe
 
Bersama juara dan buaya-buaya kelab.
derang nih teror2 u ols..sebelah kiri aku tuh juara kelab n juara
tournamnet tahun lepas, handicap 2 u ols.
Gembira jugoklah...dapat banyak hadiah..
Aw..adalah hasil aku berpanas hari ahad tuh..banyak jugok modal aku kuar.
takdelah sia-sia.
gembira..
enjoy golfing and get new frens..
we ols dah set nak pi menebas lagi next week...
 
p/s:Selalu org tanya..gila ke ko berpanas2 gituh 4-5 jam? oh..utk golfers, panas tu nikmat.sebab hujan petir we ols tak boleh menebas  uols. Eh baca kat sok kabor, Hans Isac tgh praktis utk Turkish Airlines open..wakil Malaysia amatur katanya.
tak sangka dia single handicap.
tak nak ajak i pretis sekali kewwww....ihik..ihik..
 

5 comments:

:: Cik Viva :: said...

Tahniah2...golfer rupanya.. =)

Mrs said...

congrats Catz....

Anonymous said...

bila nak try klgcc?

sudipVSsenduk said...

akak pandai main hoki je dik... sama ke?

Rashidah Abdul Shukor said...

congrats :)