Friday, June 27, 2014

Perjalanan Budapest, Hungary - Vienna (Wien) , Austria


 Perjalanan dari Budapest, Hungary - Vienna, Austria.

Malam sebelum, sudah berkemas barang-barang . Selamat tinggal Budapest.

Bersiap awal pagi untuk menaiki keretapi dari Budapest ke Vienna.

Pukul 6 pagi bertolak dari Novotel Budapest, ke Stesen Budapest Kleti iaitu stesen keretapi yang meghubungkan antara bandar  berlainan negara.

Akan menaiki keretapi ke Vienna, iaitu stesen Wien Medling.

Aku beli tiket keretapi dari internet berharga 13 euro. Murah juga kerana beli awal di internet.

 di stesen keretapi awal pagi


 bangunan stesen kertapi ni agak lama dan tua

 oh ya..tiket yg dibeli di internet tu cuma macam booking je..kena tukar di mesin warna biru untuk dapat tiket sebenar. cuma masukkan no tiket dan mesin tu akan keluarkan tiket sebenar.

agak gelisah bila tengok di skrin paparan jadual. tak ada pun tertera perjalanan kami. Rupanya...train kami ke Munich..dan berhenti lalu di Vienna. Legggaaaaa..
 perjalanan lebih kurang 3 jam kot...saja travel awal pagi kerana dah plan nak pegi slovakia tengahri tu.

 tiket
 pemandangan...


 sepanjang perjalanan asyik nampak ni...kincir angin.


 sampai di stesen Wien Meidling

 welcome to vienna

tinggal di hotel ibis wien marialif


bersambung

5 comments:

Anonymous said...

been to Vienna twice. great city

Fazleyatul Aini said...

seronoknya jalan2 tengok negara orang

syarqiah75 said...

salam..mek,rindu kat ko..meh arr singgah sini bebila..teringin sangat nak makan ikan sambal hijau tuuuu...

Rashidah Abdul Shukor said...

slmt bpuasa cats :)

Anonymous said...

bessshhhh1sthhh