Thursday, December 15, 2011

Peladang strawberi

cuaca`sejuk, berkabus. Dari tingkat 12 penginapan , pemandangan  di bawah samar-samar ditutupi kabus tebal.
 
tapi kerja tetap kerja,,,ada urusan di ladang mahu dibereskan, Masa untuk melawat ladang, menguruskan bekalan dan melihat perkembangan buah stoberi di ladang Stoberi miow, tema : 'Petik sendiri stoberi anda'
urusan di ladang strawberi
buah-buah stoberi segar
ranum...hari ni aku petik 20 kilo, supply ke dua buah hotel.   
lepas petik stoberi, tidur semula, tarik selimut, membuta semula...sejukkkk
wah,,bestnya kan, balik ladang tido...
kang kalau rajin aku pegi le lagi. bunga pun banyak tak petik lagi.
petang sikit ada appointment di kedai teh bharat tu. boleh aku rasa scone dgn karipap dgn teh o suam..
nikmatnyaaa
scones bersama jem stoberi segar
bunga untuk jualan, now cuti sekolah.so bulan ni sales  aku up sket
buah limau ni manis... u ols dtg sini beli ok..beli 3 kilo i bagi buah limau free sebijik
stimbot dinner at equatorial hotel ,  more than 100 items.. lets dig yo
seronok duk sini.
sejuk....petik buah, balik tido...

ok..daaaa...

2 comments:

♥ dak pink said...

Haishh, pasal lah terasa jeles dengan cat yang asik berjalan je.

Mijoe said...

salam catz!!!

bestnye scones tuh...he he