Wednesday, March 13, 2013

Restoran ZZ Sup Tulang, Johor Bahru


Alamat : Restoran Sup Tulang ZZ
Lokasi : JKR Daerah, Jalan Petri, Johor Bahru
Tel : 012 7227209 / 013 7492671
Waktu Perniagaan : Di buka setiap hari dari pukul 7.00 am – 2.00 am


Teringin nak ke sini bila banyak baca review di internet..
semasa ke JB baru-baru ini atas urusan keluarga, saya bawa emak ke mari.
mencabar jugak nak ke sini. aku guna GPS set restoran ZZ sup tulang. di bawa saya ke restoran zz yang berada betul-betul di balakang hospital sultanah Aminah. opss..bukan yang itu. rupa macam sama tapi di situ katanya takde mee rebus tulang  gearbox tuh...

so aku call kawan aku yang biasa pegi ask about direction and landmarks...
takdelah jauh mana cuma keliru..
yang aku ingat katanya ada masuk terowong? ahhhhh?????
but manage to get there setelah terpusing sana sini...pening mak aku kot..
hehheheeeee....
tapi nak sng, set gps ke jkr daerah, tak silap aku cawangan elektrikal kot...
hala ke jalan mariamah...pastuh nampak signbod JKR..follow je , jgn derhaka dengan signbod.
pastu kan,, tetiba ko akan nampak terowong..masukk terowong, kuar je akan nampak nrestoran nih belah kanan..park kat belah kiri seberang jalan tuh...pastuh lintas jalan mcm itik.
restoran ni mcm dlm hutan (hik)..
 
 hidangan macam-macam. seafood pun ada..boleh pilih ikan dan binatang laut lain.



ni yang spesel ya...mee rebus tulang gear box. boleh sedut... sedappp!!!
 
nyum--nyummm...

8 comments:

kissz said...

Bc pepagi nih tgk mknn perot udah bunyiii...
Aiyoooo sedappppp toiii tgk tulang tu cik catz oiii

Azueriena Norash said...

ha'ahh azue dok carik jugak restoran ZZ nie...sudahnya di bawak kiter pegi blkg hospital tu...makan nasi ayam penyet jerk ler kat situ...huhuhu

NenetPenne (NP) said...

pernah pegi duluuuuuu...tapi tutup... kecewaaaa sampai sekarang..ha ha aha

Uncle Lee said...

Hello Catz, this soup tulang looks really delicious. Very original restaurant. First time I see something like this.
With noodles it looks really delicious!
Love your pics....looking at them can practically get the wondrous scent of the soup.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

Uncle Lee said...

Hello Catz, this soup tulang looks really delicious. Very original restaurant. First time I see something like this.
With noodles it looks really delicious!
Love your pics....looking at them can practically get the wondrous scent of the soup.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

Lily Jaafar said...

huarghhhhhhh...mee rebus tulaang gear box huarghhhhhh

untong la badann....

AyunasiA said...

mee bandung pun sedap. boleh ditulangkan juga.

CT said...

dah lama x nampak catz posting entrikan...mana ekk?