Wednesday, June 27, 2012

Mahal? Murah?


Hidangan makan malam :  Nasi putih, telur dadar, sup ekor, dan air nenas. Sambal belacan tuh kiranya complementary kot?

Aku memandu ke arah Kemaman dari Kijal. Di kiri kanan jalan, banyak restoran tomyam..
Mana satu eh?
Nampak ada satu kedai agak meriah.......menarik perhatian.
Terletak di area Kampung Meraga Beris.
Actually di Kerteh ni macam tak ada kot kedai makan femes yang org boleh recommend.
Banyak dah tanya orang, terutamanya yg berkerja di P3tronas.
derang kata..entah ek....
so bila malam je aku macam mati kutu...
tapi tak pe..kita sample lah segala mak nenek kedai makan kiri dan kanan jalan tu.
Dan aku beranggapan makan di area ni murah lah..area kampung.
Lunch biasanya aku makan kat area Paka.
Dinner sebelum ni aku makan je kat Zara, kedai kat depan Awana tu..tapi situ ramai sgt orang lah, terutamanya org yg stay awana.

So ke Kg Meraga Beris lah kita...

Aku park depan kedai...terdapat beberapa pelanggan sedang makan beriya...food pun derang order macam-macam.
sedap kot.

SO aku order menu kat atas.

Boleh tahan lambattttt nya service derang ni.

Sabo kiah.

setengah jam baru dapat makan.

makan cepat-cepat.

mintak bil.

untuk hidangan dia atas, aku expect dalam RM9.00 kot...

sekali tgk bil...RM14.50 .

oh..boleh tahan mahalnya.

aku cakap dengan kawan aku yg sesama keje kat petr0nas tuh..

dia cakap.."  Sini makan memang mahalll....lagi-lagi kalau ko pakai baju kuning".....

erk.

4 comments:

♥ dak pink said...

Motip diskriminasi baju kuning?

catz said...

hi dak pink,

baju kuning means org keje petronas (oil & gas). maka dianggap kaya lah kot..makanya...mahal le dichargenyaaa

AZNI BINTI MAT ISA said...

lain kali ko pakai baju kedah ngan kain batik cik kiah je dik

Anonymous said...

eden aso ayer nenas tu rm6.50 kut...kuikuikui1stkuikui..len kali mintak air mata air..murah sket..
kekhekhekeh