Monday, October 11, 2010

'Jamuan raya atas restoran terapung'

Penat dan panas.
Ada yang tanya kenapa aku jarang update blog sekarang ni.
Entry-entry kat bawah tu sebenarnya schedule entry tapi tah kenapa last week dia tak keluar. Mogok kot.ke aku yang tak reti buat schedule entry ke apa tah. Tak reti lagi nak salahkan network lah apa lah coz last week i was away.

lately aku penat gila.
Panas pulak tu.
Ni entry baru turun kapal.
bukan kapal pesiaran pelancongan yang best ado swimming pool tu.

Ni kapal per@ng. Kapal per@ng tercanggih KD L3XXX.


TldM b@se

was working on their r@dar syt3m. Gila panas oke kat heli d3ck. Nasib tak muntah.

Panas terik..muka dan tangan aku memang dah hitam. Peluh mencurah-curah, nasib baiklah di kala aku rasa perit panas datang satu jag air sarsi dengan air batu yang terapung-apung. Spesel. Thanks to Lt XXXXX and crew KD L3XXX. Tapi layanan amatlah bagus. Thanks to C0, pegawai dan anggota crew k@pal.

and i feel so honoured coz invited to join them for Jamuan Raya. We make a joke. 'Jamuan raya atas restoran terapung u ols'. So terubat lah jugak sebab seingat aku, aku cuma attend 1 jamuan raya je sepanjang syawal ni. Dah syawal akhir-akhir ni kan, semua buat jamuan raya.Ni le jamuan raya ke 2 aku join.

kuih raya pun ada. tapi tak sempat aku nak makan. Crew kapal lebih kurang dekat 140 org kot, semua lelaki. so kuih tuh kejap je dah takde.

siap ada lemang , nasi impit, rendang nasi hujan panas, mee goreng dan macam-macam. And i tell you..derang masak sedap. Ni bukan catering nih. Masak sendiri. Lodeh tuh aku bagi 9/10 markah.

Saja aku blurkan muka aku jugak. Actually banyak gila gambar dari 3 kamera. Tapi tak boleh publish. So err..sesapa nak tengok muka avang nevi macho err..in ur dream ajelah ye.
hik.






to be continued..
if aku rajin.

12 comments:

mama ju, said...

Aslkm

Wah bestnya keje kat kapal'perang'!Nampak dunia lain kan?

bakisz said...

ketz dtg lumut ke? xkabo pongg leh jumper.. nk otograp

NenekPenne said...

aku nak tengok gambar abang navy yang machoo tu... nak tengok nak tengok...

Tijah said...

kedekutttt ah minah ni tawwww. nak simpan sowangggg jer gamba avang nevi...

huhuhu

DrSam said...

bukan senang nak naik kapal perang ni...beraya sakan pula tu...ish...ish..

Uncle said...

Kelas la catz....jamuan raya atas gunung piulak!

afendi ariff said...

abg nevi tak kasi sebinier?
heh...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ko pon pakai baju biru..kena pakai sama ngan diaorg ker catz?

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ko pon pakai baju biru..kena pakai sama ngan diaorg ker catz?

Yattisa Roslan said...

dasat la catz....abang nevi xde yg ngorat?

Anonymous said...

Jana pendapatan RM4,500 sebulan dengan modal RM100.00. Jom click url ini http://www.osteen.com.my/?id=6

"PERCAYALAH...
Ianya Sangat Mudah dan Boleh Dimulakan Dari Rumah Atau Di Mana Sahaja...
SERTAI SEGERA!!.
Apa yang perlu anda lakukan hanyalah klik url ini sekarang http://www.osteen.com.my/?id=6
dan nikmati sebuah sistem perniagaan online yang dibangunkan untuk memaksimumkan keuntungan dan bekerja 24 jam sehari di mana sahaja anda berada!

health-beauty-slimming said...

wah2,bestnye jamuan raya kt atas kapal,mesti seronok kan,sambil makan angin bertiup kencang.