Wednesday, December 22, 2010

Doubletree by Hilton

HI.
Agak lama saya tak menulis mengenai traveling. Malas + Busy.
Ada reader e-mail minta saya buat review on Doubletree Hilton. Ok.
Hari ni saya agak rajin, so saya buat sedikit review.
Gambar saya tak berapa memberangsangkan sebab masa stay di sini saya tak bawa DSLR, guna kamera compact. So saya pinjam beberapa gambar dari laman web hotel ini.
Kamera aku ni mmg merajuk ke atau memang suruh aku simpan kat muzium, lately ngada-ngada. malas nak layan dah, so now ke mana-mana saya agak malas ambil gambar.


Ok..doubletree? wut? double wut hilton???? aku 4 kali tanya.
apakah??
sampai aku suruh dia eja oke. Ha-ha.
Ok...

gambar dari laman web rasmi hotel ini

Doubletree by Hilton merupakan rangkaian hotel Hilton, antara hotel terbaru di KL , dalam kelasnya di tengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur. 10 minutes from petronas twin tower and KL Convention Centre. 3 minutes walk to Ampang Park Shopping Mall and 5 minutes to LRT Putra Station (Ampang Park).

Ada yang tanya saya, actually kat mana hotel ni?
Ok..saya beri gambaran penuh.
Tu..belah kanan tu. Ni Jalan Ampang.

Ok..biasa tengok bangunan INTERMARK? Haa..kat sini le hotelnya.

Nice lobby.
Lobi yang luas dan cantik

Masuk je hotel ni..wahhh...konsep modern dan elegant. Menarik.

Once kita check-in mereka akan beri chocolate chip cookie. warm and yummy! Ni antara trade mark/signature hotel ni di semua rangkaiannya.
If nak makan extra, kita boleh beli choc chip ni. Sila lah ke laman web mereka untuk keterangan lebih lanjut.

Hotel yang menyediakan kemudiahan untuk tujuan business/mesyuarat/conference/leisure/gathering dll.
Terdapat kemudahan seperti bilik seminar, mesyuarat, gymnasium modern, kolam renang , restoran (yang cantik!) lounge.


nice!

kolam renang

ok ni gambar bilik dari laman web doubletree by hilton

king size bed

LCD TV

Ada juga high speed internet access. :)

nice bathroom

ok, actually bathroom tu berdinding kaca, so boleh terus nampak dari bilik. Tapi kita boleh tutup , ada suis so skrin akan tutup sekiranya ko malas nak tgk roomate ko berurusan dalam bilik air itewww. hiks.

Menu bantal
bukan saja ada menu makanan, menu bantal oso ada. :)

If malas nak bergerak dari bilik, boleh order food dari menu room service. Saya sempat order sekali (malas nak kuar dinner) .Menu quite extensive juga. And i ordered my fav pasta. sedap! harga?
Agak reasonable bagi hotel seperti ini.

Ok..now jom makan!



Nikmati makanan enak sekurang-kurangnya dari 6 jenis hidangan authentic Malaysian cuisine.
Malay food, chinese, Indian dan Iban pun ada. we can enjoy AYAM PANSOH di sini!
Hidangan portugis, Nyonya dan lain-lain.
and trust me, makanan di makan kitchen adalah SEDAP!
I really enjoy the spread buffet be it lunch or breakfast. Terbaik!
Normally i would think hotel food ni mana-mana pun sama, but this one really different.

now catz dgr di iklan radio, makan-kitchen tgh ada promo ke apa tah..so plis log on to their web site.
:)

wah. promote nya aku ni. agak-agak hotel management ni baca tak blog aku.
ehem-ehem. i dah promote niiii.

ok, gambar berikut saya pinjam dari laman web hotel ini. entah kenapa aku takde mood nak ambik gambo.

makan kitchen ni concept open kitchen where u can see the chef masak and serve the food direct to your plate.

makan kitchen malay dining

Makan kitchen Iban dining

Makan kitchen - Indian Kitchen

makan kitchen chinese dining

*credit to Doubletree website. pinjam gambar.

Berkesempatan dua hari lunch disini, saya sukaa! pertama, sedap, kedua tempat ni cantik.
Makanan bukan saja sgt presentable dari segi rupa, but its really taste good!


and i do like the ambiance

ok, kalau nak lepak, boleh berlepakan di Axis Lounge.

Kalau nak makan light meal, ada The Food store,so we can enjoy sandwich and cappuccino with friends. chit chatting..waaa.nice ah.
Selain itu, ada Cellar Bar juga.

Selain itu terdapat juga TOSCA yang terletak bersebelahan swiming pool. Ia menyajikan hidangan Mediterranean dan Itali. oh..niceeee....i like.

Overall, i really enjoy my st
ay.

Ramai yang kata now nak habiskan cuti tahun, musim cuti sampai tak tau nak kemana coz cuti sekolah, christmas lagi. hotel penuh. tempat tourist attraction sesak.
but why not spend quality time with your loved ones at nice hotel in KL.


oh..romantika de amor.

romantik aku ni rupanya.err..yes i am.


:)

then malam-malam /pukul 2 pagi boleh kita ke pelita nasi kandar. jom!

7 comments:

syarqiah75 said...

syioknyerrr catz...teringinnyerr nk bersantai cam tuh....nnti la next yearr...:)bestnyerrr...agak2 muat x king bed tuh..aku nak guling22 huhhuuh

CT said...

Apa nak bag komen...terpegun jap...boleh kata 'Wowwww!'...hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam catz,

looks so tempting !!

Hann said...

Catz

One thing yang buat i admire u most is that u bercerita so detail yang membuatkan saya turut berada bersama.

Mesti bagus eekk karangan masa SPM dulu.. :)

orangrawa said...

cantik...interior mcm hotelmira kat hkg !!

afendi ariff said...

selalunya aku suka tgk benda makan...tapi yg ini aku suka tgk tgk menu dia...
heh!

Prof. Bruttenholm said...

untuk yang honeeeyyyymooon mungkin suka kalau skrin bilik air tidak ditutup...ha ha ha...

eehh mcm best plak makan2 disitu kan...