Thursday, June 16, 2011

Ayu Mee Udang, Teluk Kumbar, Penang


Jom..mee udang!

Aku selalu je dengar yang mee udang ni famous kat Penang. So last week berkesempatan untuk try yang katanya paling famous. Oh ya..JJCM TV3 dah datang kedai ni, so haruslah famous kan..

Masa catz datang, kedai pack, nak parking pun susah. Tempat ni dalam kawasan perumahan , di Teluk Kumbar.

serina dah makan sini, ai pun nak jugak..

real mcCoy?


jom makan..

Ok..mee udang ni mee udang biasa...haaa..takde udang?

kena selak mee you, baru nampak udang..yang biasa ni udang 3 ekor. ni namanya ada udang di sebalik mee.
nyam...nyam... semangkuk ni RM12.00

dan ini nasi goreng udang

jemput makan semua...!

Kedai ni bersih dan ambiance pun best je, macam makan kat rumah. rasa mee udang? sedap! worth to try.



maklumat tambahan dari sini


map

thanks to a friend dan anak dia yang sudi bawa makan ke mari.

12 comments:

umie said...

hari tu umie ada g gak teluk kumbar tp tp lain sb kedai byk tutup time tu..pg lak siang hari...

Syahiddmilikku said...

Good info cik catz...tengkiu..!

nur easy said...

oo bestnya cari makan sambil jalan2..;)

Mama Janet said...

salam ziarah..mee udang ni sama n mee udang banjirkan.pernah mkn mmng sedap.ala2 me rebus

azieazah said...

Kalu banding dgn Mee Udang top yg kat mana tu? Kuala Sepetang? Mana lagi best?

Ayam Kampung untuk Orang Kampung? (macam aku)

Anonymous said...

hi catz..blum mkn mee udang muka dah hijau? :-))

dbi

catz said...

umie,

memang banyak kedai...macam2 nama,. but this one yg terfemes katanya. jjcm tv3 pun mkn situ. but i think, a bit expensive lah.

catz said...

syahidmilikku,

u are welcome!
:)

catz said...

nur easy,

hahah..mcm best eh. actually am working on project sampling teh o ais. penat kulu kilir..

catz said...

Mamajanet,

mee banjir udang, udangnya sgt byk..hok ni 3 ekor je. sedap jugak dua2..pernah mkn yg di kuala sepetang..sgt banjirrr...

catz said...

azieazah,

saya rasa sedap lagi mee udang ayu. tapi dua2 ada keistimewaan. dua2 sedap...!

catz said...

dbi,
hahhaha.,..ye.muka dah ala2 nak tukar hijau mcm hulk hogan kot..kekehhehekekke