Friday, June 3, 2011

sedikit catatan : Kota Bharu

Hati berbunga bila nak ke Kota Bharu. wah otomatik terbayang ..

nasi dagang
nasi kerabu
kedai kain tudung di pasar siti khadijah
wakaf che yeh

seronok!


penerbangan tepat berlepas pada waktunya..
hujan lebat buat aku basah dari parking LCC ke terminal.
Lately mmg suka je park di situ. senang dan lebih murah dari kos naik cab pegi balik.
wah macam larian obor olimpik aku lari...hujan lebat...!
basah lecun!


selamat dtg ke Kota Bharu

beca antara kendeeraan yang masih popular di KB

Dari lapangan terbang KB, catz amik cab ke hotel Raudah yang terletak di Pusat Bandar Kota Bharu..berhampiran bas/teksi stand. boleh jalan kaki ke Pasar Siti Khadijah dan Bazar buluh Kubu..strategik juga lokasinya..



manisnyaaa ..


oh nasi berlauk hotel ni sedap...


Tapi seronok lagi ke restoran sekitar KB kan..makan nasi dagang/nasi kerabu di pagi hari. Sarapan yang sungguh mengenyangkan.

nasi dagang di restoran Pak Ya

antara tempat yang best utk dikunjungi adalah pasar malam wakaf che yeh. Ni ala-ala uptown lah ni.
Bukan kain baju je yg dijual, malah segala benda..



Lelong! harga kain serendah RM50 utk 6 pasang kain!!! wow.....!
borong!


catz sempat try pulut ayam. 1st time ni!

busy akak ni

pulut ayam: pulut, ayam goreng dengan sampah2 macam bawang gireng dan kuah cili. nice! aku siap suh akak tuh buh extra sampah-sampah tu..sedap!



tudung!



ok kita ke pasar siti khadijah pula!

macam-macam kain..kain jenis roberto pun ada...

now ni femes kain serai wangi ke apa tah..kain yg berbau wangi


dan boleh juga beli beras nasi dagang, keropok, serunding..macam-macam!


next...kita makan sedap!


4 comments:

Anonymous said...

bestnyeeee...tapi balik nanti jangna hampir tertnggal katerbang tau..saya pulak yang hampr heart attack baca semalam..hehe

shahrizat (blogger tak bagi saya login nape ntah)

Anonymous said...

seronoya catz..najwa rasa mcm nak pi sana esok je.meroyan tgok kekain lelawa..mak oi lamanya tak pi kelantan..ishish

NenekPenne said...

oh my hometown.. how i miss u..(elehhh balik pun setahun sekali..., kalau 2 kali setahun balik, kira bonus point)

restoran pakya tu sedap... aku suka makan udang masak lemak cili api kat situ... murahhhh wey... murahhhh...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

lama betul mama x balik kb...rindu nak shopping :))