Sunday, June 19, 2011

more food in Penang

fly to penang for more food...!


dalam bas ada wifi..

i was stay at B-suite , Bayan Baru. Bilik studio yang luas dan sangat selesa



Jalan- jalan...



map yang dikutip di airport


ke mana kita?


Naik FREE CAT bus ke padang kota


Senja di Padang Kota

Food Stall di Padang Kota, berhampiran Fort Conwarliss


kedai air kelapa


coconut shake yang famous dan sedap!!

gerai mee goreng sotong

mee goreng sotong

kemudian jalan-jalan berhampiran dewan seri pinang, akan nampak satu lori kecil jual buah-buahan

fruitssssss


my fav, sengkuang cina. sedap! 3 hari berturut aku cari pakcik lori buah ni..nyum-nyummm!
buah putih bulat-bulat katanya...


masih ramai yang mahu naik beca meronda pulau pinang



ok..without fail, haruslah kita makan di nasi Kandar Line Clear yang terletak di Penang Road..

Line Clear

preparing nasi kandar

as always, nasi kandar kuah asing. wah this time pakcik kat atas tu sound aku.." nasi kandar kuah kena campur laaa..
hahhaa..tak kiraaaaaaaaa..ai nak asingggg jugak!

wah..temgok sapa pernah makan di sini..


Apalah maknanya ke Penang tanpa merasa char kuew teow yang femes kan?


Ini dia...! Sany Char Kuew teow...

nyummm!


suasana ni Sany Char Kuew teow


Di penang, stall makanan di mana-mana je..everywhere!~

Ole-ole..buah jeruk di Bazar Chowrasta


pasembor anyone?

pasembor

food court di padang kota yang meriah

sotong kangkung

yey..1st time naik feri menyeberang ke main land

feri...!

feri


pandangan dari tingkap hotel summit di Bukit Mertajam


ABC di hotel summit yang sedap!


teh o ais nasi kandar paling sedap !



ok..good bye Penang. !


3 comments:

akakerin said...

sampai bila ada kat penang? best kan kalau boleh cat....sebab nak cubit2 pipi yg gebu tu...

Hann said...

kite pi penang baru nih..
asik ingat catz je..
melilau2 mata kot ternak kelibat catz kat padang kota..

Anonymous said...

catz...suka betul ko gi penang yek..baca entry ko ni mengingatkan aku zaman2 muda aku kat penang dulu...duk penang mmg best...dan byk mknan yg best2.. ~zareen