Friday, August 5, 2011

Puding Di Raja : Istimewa dari Bandar diRaja Pekan Pahang kini di Kuala Lumpur

Royal Pudding

Bulan puasa ni catz rasa ramai yang suka makan benda manis-manis seperti puding, kuih manis berkuah macam badak berendam etc kan?
ok...now am writing on Puding DiRaja, hidangan istimewa dari Bandar DiRaja , Pekan, Pahang.
Sekarang boleh di dapati di Kuala Lumpur! di mana? di That Little Gerai, Au5, Lembah Keramat.

sila lawati laman web mereka di : http://www.myroyalpudding.blogspot.com
atau di facebook mereka : royal pudding
nak tempah/beli: boleh hubungi Yan (019-9865010)


anda juga boleh dptkan pudding ini di Bazaar Ramadan Wangsa Melawati ,Gerai 51

Ok, segala maklumat ada di sini


puding ni diperbuat dari gabungan beberapa item, iaitu Pisang, kismis, jala mas, ceri, kacang, prune . sedap!! sebab catz sukaaaaa pisang.

puding ni dihidangkan dengan kuah / sos pudding..yummeh.

nyum-nyum-nyumm... sedapppp u ols. sesuai dihidangkan sbg pencuci mulut lagi-lagi di bulan Puasa ni, i boleh makan 2 mangkuk sekaligus (wah tamakkkkk kan...). Tapi sangat sedap dan mengenyangkan. rasa dia unik jugak coz gabungan beberapa bahan tu kan. yummeh...
If nak makan, boleh lah ke That Little Gerai (TLG).
If nak order untuk function / nak bawak ke masjid ke/ nak bawak ke rumah kenalan sbg buah tangan sempena majlis buka puasa ni pun boleh. Mak rasa kalau bawak ni ke majlis buka puasa potluck sure kawan2 u ols kagum 2 tahun. ye la..konon u ols buat laaaa..hehehe
Telefon je no kat atas tu.
Apa? resepi??? tak yah le. kalau semua org pandai masak, camno orang nak meniaga.
kihkihkih. telepon aja no di atas. kang nak buat open house raya ha...boleh lah order.
istimewa didatangkan khas dari Pekan, Pahang Darul Makmur.


selamat berbuka puasa.

7 comments:

Uncle said...

tak pernah cuba lagi...nampak macam terlampau manis....

sis intan said...

catz, klu beli kat tmpt asalnya, penuh bekas tu blh dpt 5 rggt. smp KL trus naik harga :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bilalah dpt merasa ni... aduhh.. teringin ler pulakk...

kemang~ said...

ish,,sdap kerr?? post pulak tengah2 pose ni,,, meleleh air liur..

sawaNiLa.com said...

yummy... suka sangat..sekali makan mampu 2 mangkuk. sedapkan...
nak pi carilah jap lagi

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

sedap tak..eiii... nakk!!!

xplorer said...

Yyyaaaahhhhhooooo, dah lama dah nak cari benda ni , thanks catz ptg ni nak gi car