Friday, February 24, 2012

Carta hati makanan





Najwa Latif ada carta hati.

ai?  yang ada carta makanan.



carta  1 : nasi daun pisang  (eh tiba-tiba sambil taip aku berkeinginan pulak).
nasi separuh : kalori ( more or less 150)
sotong dan lauk lain ,sayur, dan item bergoreng dan berminyak:  kalori  (lebih dari 300)
teh o bergula : kalori lebih kurang 80.
hidangan ini mempunyai kalori mungkin dalam 530 -600 .

oh..mak...

tapi sedap.
kalori yang lebih dari di atas, kerana ayam goreng itu sahaja (bersaiz besar -satu RM6.00) sudah mempunyai lebih dari 200 kalori.
harga termasuk teh o ais adalah 11.80 ..mak oi.
tapi..sedap.
capati bersama kintang

makanan kegemaran saya sekarang ini.  bukan lagi yang di atas dua tu. kerana...selain lebih jimat kalori (abaikan tahu bakar tu..bukan aku punya-kekeh..tak mengaku) ..ia adalah lebih murah. capati dengan extra kintang bersama teh o ais adalah berharga RM3.60.
capati kosong kurang dari 200 kalori.plus kintang tuh maybe jadi 300 dan minuman adalah air kosong (o kalori).
kenyang nya adalah just nice, bukan bloated mcm makanan di atas yg dua tu.

kintang ----------?

pelayan kedai salam said.."  sikit kintang boley?"
aku: ????
"sikit kintang boley?"
oh..kentang.
derang dah tau dah, aku akan minta kentang extraaaaa!



satey willy
hem..sedap..sedap dan sedap.
masakan sendiri. fetucini aglio olio.
sedap.
kalori around 350 kot.



nandos..we are good at punchlines, not punches, katanyaaaa...


carls Jr.. ok.nampak sedap, tapi mengandungi kalori tinggi yang boleh menyumbat jantung kalau makan selalu.
Yang ni dah keluar carta.
 apa aku merepek ni.

Salam Jumaat.

3 comments:

POSH76 said...

lapo ni....jalan2

Yattisa Roslan said...

oh peria goreng mamak tu mmg sedap

Yattisa Roslan said...

oh peria goreng mamak tu mmg sedap