Monday, February 13, 2012

Random

1. Saya berharap 3 suara akan menang juara lagu coz i really love lagu beribu sesalan. but not bad when hafiz Awan nano menang. eh dia nyanyi pakai simple je pakai t-shirt dengan seluar senam (err..we ols memang panggil seluar track tu seluar senam..kih). masa dia lari naik pentas tu macam budak darjah 6 amik hadiah sempena menang lumba lari sukan sekolah. Jimatt kan! orang lain spend thousands for designer dress bagai..dia pakai t shirt dgn suar senam je...kihhh.


2. i wonder what program realiti big brother indonesia is all about. Kat Malaysia takde ke? macam best. aku nak join le..aktivitnya macam makan tidur, kemas rumah and samada boleh tahan atau tak dgn strangers yg sama-sama duduk serumah. Mungkin kalau ianya diadakan di Malaysia, pendekatannya pasti berbeza kot, untuk menjaga tatasusila dan sensitiviti agama.


3.junior masterchef Australia still jadi fevret mak. err..aku duk wonder, time bila ek kanak-kanak itu start belaja masak. bukan takat goreng ayam, goreng telur, but to prepare high end dish with stunning garnish. gamaknyaaaaaa...time bilaaaa??? adakah emak mereka atau nenek mereka telah melatih mereka masak sejak mereka pandai berjalan ke dapur. dari duk ngacau-ngacau, meh mak ko ajar masak betul-betul ok. so mereka jadiknya terbiasa melihat emak mereka membuat "grilled lamb with mashed sweet potato and hot pumkin sause and black pepper'...atau menyaksikan pie tersedap dalam dunia yang diilhamkan oleh nenek-nenek mereka??? kemudian mereka mula memasak sendiri start umur 4 tahun kot??? kalau kita main masak-masak pakai periuk tin sardin masak daun-daun tepi semak (aku la tuu) tapi mereka masak betul-betul kat dapur budak kecik (ehh..ada ok..jual kat ikea...tapi yg ni dapur mainan).hebatnyaaaa kaaaan.....agaknya kalau aku bertanding dgn derang, dah tentu lah aku ketinggalan  45 tiang di belakang. and how lah derang sangat kreatif invent recipe guna bahan yg disediakan without nangis tersedu-sedu kat bawah dapur. ada satu episod yang derang panggil nenek-nenek derang dtg tengok derang masak...temanya masak pie  resepi nenek ke..resepi keluarga lah kot.
if aku lah masuk, tanya nenek aku."nekkkk..kita nak kena masak pie ni...nenekkk..kita tak pernah masak pie.."..sure nenek aku jawab.."err..carta pie nenek tau la..ko masak je lah kerabu pucuk ubi..kalau itu pun tak reti meh nenek ketuk ko dgn senduk ni"..
kehkeh.



4. berkisar rancangan realiti lagi. apa tuh?? on air...kat astero. aku rasa this program sgt bagus untuk mencungkil bakat dalam bidang pengacaraan.Tapi tertengok satu episod auditionnya. eei..sungguh lah keceluparan molots dang suriah itu... boleh pulak dia sound direct " awak tak hensem" kat sorang peserta lelaki. tapi aku rasa muka budak lelaki tu ok je..maksud aku adalah sedap jugak mata memandang, kira tak malu lah kalau berjalan dgn dia pi KLCC (bak kata kawan aku). tapi apa kehal dang suriah tuh ckp.." dah dia memang tak hensem, saya takut kalau amik dia, dia akan jadi pengacara yang tidak disukai, orang akan tukar channel".

and satu lagi dia ckp kat sorang budak perempuan, " u balik..kuruskan badan..pinggang dah macam kerengga, ha..baru dtg audition".

err.. heloow cik kakkk.....!!  ni zaman apa ni? zaman milenium u knowww! orang tak pandang rupa je. ok, rupa mungkin salah satu elemen penting jugak, tapi personaliti, bakat , kebijaksanaan itu lagi penting.. dlm iklan promo tuh ko jugek yang ckp kan??? so how lah ko boleh insult fizikal orang dengan sangat lancang sekali. maybe u could ask them to try, if takde personaliti or any requirements yg kau nak sebagai pengacara, ckp je lah..:

" maaf dik...dalam bidang pengacaraan, personaliti , rupa dan bakat sama penting. adik tak ada elemen tersebut'.

or any nice word..so takdelah perkataan yang keluar tu seperti menghina peserta yang datang dari jauh, mahu mencuba nasib. Ok..aku salute ok dgn mereka yang berani tampil dtg audition, bukan semua orang berani ok. so be nice oke...

and one more thing..ko tengok pengacara lain yang berjaya dan dikenali..ada kurus macam kerengga ke??? orprah tu?? aku tak terfikir pun nak tukar channel bila tgk talk show dia. billionaire lagi... see?? sapa lagi..sila google..ok..tak payah pi jauh..tuh..mahathir lokman, suhaimi yg duk sebelah aznil tu...kurus and hensem bak model kahhh????? gorjes macam anuar zain ke, macam hans isac ke??? (err.aku tak minat anuar zeng)  tidak! but they have personaliti menarik. tak semestinya nak kena kurus macam kerengga baru boleh keluar TV. oh..shallow sungguh pemikiranmu kak!!

if aku jadik budak perempuan tu,,i would say.."  "I've never wanted to look like models on the covers of magazines. I represent the majority of women and I'm very proud of that."  ---> errr..feeling-feeling Adele bila Karl Lagerfeld  kritik bentuk badan dia, ckp dia gemuk.
err....6 pencalonan dalam grammy award walaupun pinggang tak macam kerengga kebuluran.


ok dah..

12 comments:

kucingorengemok said...

takde ke orang nak komen kat minah dang tu, molek lagi ciptaan tuhan dari bibir injection macam bengkak kena sengat tebuan? kesian aku tengok...

atty's said...

geli tgk muka dang suria , menjuih je bibir..

Mieza said...

Assalamualaikum Catz,

Perlu lihat diri sendiri dengan mata hati. Lebih senang untuk mengkritik kekurangan orang lain dari menyedari kelemahan diri sendiri.

Lily Jaafar said...

gemuk ke kurus ke..masing2 di ciptakan dengan keistimewaan dan keunikkan tersendiri.

Jangan kecik hati dengan molot orang. Janji kite tahu jaga diri dan sihat walafiat lagi Happyyyyyyyyyy kan catz.

eh bak sini email, akak nak email info skit pasal something u ask me in my blog ;)

Anonymous said...

hi catz, u dok suke alpokat juice kan buat i teringidam2 adoyai catz.so dgn gigih nya i belari-lari anak ke seks. 6 kota dsara kt ayam penyet.awat rase dia kelat catz. kt bandung tak kelat ke catz.dia bubuh ceklat kann...bff dok ejek haaa nk sgt.ada tmpt lain tak catz yg sedap cket?cer rekemen. takmo bandung laa dkt sgt tuu...

take care catz

rose ;-)

catz said...

kog,

berbakul2 aku tgk org kutuk pasal bibir dia. cer tengok, dia kecik ati tak ek?????

catz said...

atty,'
hhehehe..kann..ramai tak suka...
:)

catz said...

mieza,

hi..i agree with you.:)

catz said...

Lily,

ehm..cant wait for ur email..
:)

catz said...

anon,

maybe bergantung kepada kualiti buah kot. biasanya tak kelat. manis and sedapp....

maybe boleh try tempat lain kot.
:)

♥ dak pink said...

Busuk betul mulut Dang Suria ngata orang camtu.

catz said...

dak pink,

bibir dia bengkak..org kata kena geget tebuan..hehhee