Sunday, February 19, 2012

Coffee Planet : Food makes me happy

COFFEE PLANET

 Coffe Planet merupakan rangkaian kafe kopi jenama dari UAE dan ini adalah cawangan pertamanya di Malaysia yang terletak di Shah Alam. Setakat ini ia mempunyai 4 outlet di UAE termasuk satu di Dubai dan terdapat sebuah lagi di Oman (Mustcat).

 Dengan  keluasan sekitar 1500 kaki persegi , outlet di Shah Alam ini rekabentuknya sama seperti di Dubai tetapi diberikan sentuhan rekabentuk tempatan untuk menyerlahkan budaya Malaysia.
 
Coffee Planet menyajikan pelbagai jenis minuman sejuk dan panas seperti  latte, cappuccino, espresso and Americano. Ada smoothies dan minuman sejuk (juice). Range makanan pula adalah terdiri dari  sandwiches, salads, desserts, and juices. Biji kopi yangdigunakan dipanggang dan diproses di Dubai.

pada tahun ini ,dijangka akan muncul 3 lagi outlet coffee planet di Malaysia.

Untuk update dan perkembangan coffee planet, bolehlah ke laman FACEBOOK COFFEE PLANET

selain pastries, mereka juga menyajikan hidangan utama iaitu terdiri dari pasta dan brown rice. check it out!

kaunter
 pilihan pelbagai jenis pastries

suasana yang santai
gambungan  warna yang membangkitkan  ambiance menarik

 my friend's coffee. kawan saya kata kopi di sini sedap, lain sikit..saya cuba sedikit dan mungkin saya setuju kerana saya bukan penggemar kopi. Tapi mmg sedap!

my mango and passion fruit smoothie

fettucini with creamy sauce and grilled chicken
brown rice with beef and yam crackers err..actually ia adalah nasi goreng yang diletak cendawan, beef dan dihidang bersama kacang botol hiris dan kerepek keladi. rasa not bad. nice.
 lets dig.great ambiance, great company and nice food.
ok..this was actually a lunch treat by a friend for my birthday. Thanks alot dear!
semoga cepat sembuh and we can run together.
saya rasa ia akan menjadi pilihan untuk tempat berjumpa kawan melepak, selain dari starbucks.
bagi penggemar coffee, cafe ini menyajikan kopi yang agak berlainan. 
tak rugi mencuba.

 Alamatnya ialah :

                 
Tel: 03-55239512

kemudian kami ke tuti fruti pula yang terletak di sebelahnya..gembira!!!!

Another birthday treat for my birthday. we had dinner ,  western food at my favourite makan place.Thank you!!! The dessert and fruits were awesome! (no more photo as aku segan nak amik gambo, tempat pun tak berapa cerah.)
And this is my lunch for today before another birthday treat at night.
Thanks to papa and friends for birthday wishes, birthday treat, present and cake.
I might gain 2kg this week..but hey..its ok.
Food makes me happy.

6 comments:

azieazah said...

I pun bukan peminat tegar kopi, tapi jika ada peluang, why not. Nak juga cuba.

Fettuchini tu menggoda!

Happy Belated Besday dear. Semoga terus sejahtera, ceria dan suksess selalu.

Yeahh I agree. Food selalu buat kita happy!!

catz said...

salam,

k azie,

thanks. :)

u too...moga ceria selalu.
:)

NenetPenne (NP) said...

seksyen 13? kacang je nak cari..ewahh
eh kenapa bahasa kau mcm proper jer catz?????
anywah happy belated birthday,, aku dah wish kau kat FB..

AzeedA said...

heppi belated besdei catz!
food makes me happy too :)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

TLG..Yeaah..

Terima Kasih tutti fruti..
:)

Nowwa Fitri said...

Baru tau central kitchen untuk CP ni my friend punya..next time nak cuba makan.Hari tu minum kopi je kat sini