Sunday, September 19, 2010

Masih raya

sresssshhhh....lap-lap habuk.
sapu-sapu sampah dan buang sawang.

Tiba-tiba aku rasa weird.
Memandu semalam dan hari ni, radio masih rancak memutar lagu raya, buka topik pagi mengenai raya. sebab, aku seminggu yang lepas mcm terus lupa yang kita masih lagi dalam bulan syawal.too occupied maybe.
Rumah terbuka? Tiba-tiba mcm asing kedengaran.
Apa yang terjadi last week menyebabkan terus lupa hal raya, hal kuih, hal open house.
Ada yang menjemput saya ke rumah, saya minta maaf kerana saya tak berkesempatan dan berada di luar kawasan.


Kuih batang buruk. Kuih yang aku cari-cari teringin sangat nak makan. Dapat beli di stesen minyak petronas. nyum-nyum.

kuih yang tak asing lagi..err..yang ni staff di klinik beri dan rembat dari rumah emak.

deretan kuih raya atas meja. batang buruk, tart nenas, almond london, tumpi, kerepek keladi selatah, dodol dll.

kuih-muih

and chocolate dari london


nyum-nyum

Kuih masih ada, sekiranya ada yang nak datang berkunjung, di alu-alukan.


kepala ting tong lagi.
and pening.


7 comments:

hOnEYdEar said...

wahhh!!!
beraya di london..kelasss gitew..
haha..selamat ari raye :)

p/s : saya sekadar meneka..

Leez said...

oooo... gi outstation tu gi london ke mek?
amboih senyap2 kat aku wei!!!

bila nak jemput aku beraya umah ko???

kak ina kl said...

salam dan selamat hari raya..syok gi tenguk resepi kat sini..selamat berkenalan

Uncle said...

aik....lama tak dengar cerita! Mana pergi?

Yattisa Roslan said...

banyak nyer kuih.. leh la nak beraya....

ijad said...

saya nak berkunjung..nak makan kuih raya tu..

DrSam said...

got kuih can raya Catz...even if you're still ting tong ting tong :)