Thursday, September 30, 2010

Random...

1. miow.miow.miowww...meowww.

2. Semangat berblogging dah terbang sejak dari bulan puasa lagi. entah kenapa. Tapi sesekali ada jugak entry. momentum tu sendiri je hilang tah ke mana-mana. Mungkin terlalu busy buat benda lain, dan blog terabai. Oh ya, saya ucapkan terima kasih kepada yang masih sudi singgah membaca blog saya. DAN, saya tau,saya adalah tidak sopan kerana tidak membalas komen-komen entry-entry sebelum ini. ok.saya akan reply secara perlahan-lahan.
BTW, terima kasih banyak-banyak kerana masih sudi singgah.

3. Saya dah jarang buat entry jalan-jalan. kenapa? entah. saya dah jarang menulis mengenainya. tah kenapa. CAKAP JE LAH MALAS.



laut biru


senja

sagu gula melaka..


Things that i learn recently:

1. Berjumpa dengan seorang teman lama, 10 tahun tak jumpa. Bila jumpa, kami masih sama. Bercerita kisah lalu di tempat di mana kami ditakdirkan berjumpa. Yeah. tak semua orang hidupnya smooth sailing kan. Rasa kecewa yang tak terbendung membuatkan dia berada di tempat sekarang. Yang lainnya, dia dah ada 3 anak. membesarkan anak sendirian dan berjuang menamatkan PhD nya. aku kagum. Dari raut wajahnya, aku tau dia tabah berjuang untuk keluarga dan anak-anaknya. Di sebalik cerita yang agak sedih, sesekali hilaian tawa kami terburai bercerita kisah lalu hingga mengundang orang meja sebelah macam nak join borak sekali.
Ye..pakcik baju biru dan kawan-kawannya yang duk heran napa kami asyik amik gambar pun join pasang telinga.
ironinya..aku, teman lama itu dan saira punya sejarah yang sama di tempat itu, suatu ketika dahulu.
Ha-ha. Dum-dum! kapal laut.. belayar hingga aku terlepek dek muntah hijau. kenangan belayar atas kapal TLDM yang tak pernah aku lupa.kenangan makan nasi lemak kongsi-kongsi. kenangan berkereta ke utara, ke sawah padi. kenangan 1001 kisah.
Kisah lalu ada yang indah untuk di kenang, ada yang tak indah, tapi tak mudah untuk dilupa.
Teman ku.. suatu hari nanti, aku boleh join untuk kembali ke sana, bila sampai waktu dan tercapai apa yang dicita-citakan. bagi aku mungkin tiada apa, tapi aku faham, untuk mu, ia adalah sesuatu. Dan, kau masih berjuang untuk itu. laut itu sebahagian hidupmu. walau ia pernah mengguris kenangan pahit, kau tetap di situ, meneruskan apa yang telah kau mulakan. Go-go-go!

errrrr....aku ke yang tulis statement kat atas tu. oh jiwangnyaaaaa.


2. Seminggu, aku belajar banyak perkara.
SHARING IS CARING, and the most important is SHARING IS NOT LOSING. Dan tak sangka, ia kenangan indah yang tak mudah dilupa. walau seksa, ia berakhir gembira. Harap ia berhasil untuk semua. u know who u are.

17 comments:

Yattisa Roslan said...

hi;

sangat best bila dpt baca new entry awak, saya lagi teruk baru nampak komen awak di blog saya baru baru ini, sori yea bte tq vm dan sy balas di sini jek ok kan?

Anonymous said...

wlupun singkat je entry catz ni setelah lama x menulis, terasa sesuatu.... Ntah ya, kita tidak berkongsi cerita yang sama, malahan kita tidak pernah berjumpa, tp kata2 catz terasa dihati ini... memang kadangkala sesuatu itu tak mungkin dapat dilupakan, walau ia dah lama berlalu....
p/s: michhi pun dah terbawa2 mood jiwang catz, aduh... huk3...
-Michhi-

HaniCheLat said...

i like the 'sharing is caring' part.

Uncle said...

Salam Catz.
Lama uncle dok tunggu. Uncle nanti akan jumpa kawan2 jugak. We'll have our 25th anniversary dinner on the 16th Oct kat putrajaya. Tak sabar rasanya!

Tijah said...

lama x jumpa ko nok...

serisinisana said...

rindu dengan celoteh catz di sini,,,,

Lady of Leisure said...

welcome back.. lawa pic kat laut tu kat mana ya?

nishamulyani said...

rindu kat catz...

catz said...

Yatissa Roslan,

saya merapu-rapu je..thanks for reading...!

catz said...

Michi,
how are you..selamat hari raya!
ya ampunnn....
bila nampak u tulis ni terus teringat that painting ..
tak berkesempatan nak jumpa lagi ni..
lately i 'm super duper busy.
asyik out station sajork..
raya pun tak cuti..
oMG...
thanks for reading.
catz

catz said...

HaniCheLat,

how are u?

yesza..
sharing is caring kan..
berkongsi ilmu lagi bertambah ilmu.
:)

catz said...

Uncle,
how are u?
hows langkawi?
25th anniversary apa ni?
uncle dan auntie ke?
putrajaya? just near by my area.
seronok eh balik KL..banyak xtvt eh..
gather2 with frens kan...best!

catz said...

Tijah,
jom tetels!
asam pedas tetelssss!
jommmm...jahhhh..jommmm....!

catz said...

serisinisana,

hai...
apa kahabar?
hows ur raya.
thanks for reading my merepeks and celoteh..
:)

catz said...

Ladyof Leisure,

hai..
apa khabar?
laut kuantan.
:) teluk cempedak menjadi nangka.
:)

catz said...

nisyamulyani,

selamat hari raya.

asalammualaikum,
apa khabar?
thanks kerana sudi membaca..
hows ur raya?
btw..thanks ye sudi singgah-singgah..
:).

catz

Anonymous said...

sama-sama...
xpe catz....
dulukan yg mana penting...
tulah, catz pun dah lama x online
klu ada rezeki michhi nak dapat lukisan tu, ia akan jadi milik michhi juga kan, insya'Allah.... :)
take care always ya catz....
-Michhi-