Sunday, September 5, 2010

orang kata..

orang kata....
kalau nak study secara berkesan, kita kena tidur berbantalkan buku dan nota.
so time tidur, ilmu dalam nota tu akan meresap secara berkesan ke dalam kepala.
ala-ala macam ko copy data dari desktop ke external hard disk gitu ha..
plup..plup..plup..pindah.


pergh..senang kan?


Tapi aku rasa lebih berkesan kalau kita tidur terus atas nota tu...lagi senang meresap kot? bukan saja meresap ke otak, tapi isi kandungan nota akan meresap terus ke dalam segala urat saraf, bulu roma, ke dalam jantung,tangan dan kaki.
hik.

so..i'm trying..
ha-ha.

list lain utk dibuat :

rebus nota, minum airnya..buat mandi...
bakar nota, amik arangnya..rendan dlm air..minum..-lagi berkesan ke?

oh...
senang eh kalau gitu???

p/s: teknik tak berapa sesuai utk pelajar2 yg nak amik PMR, SPM dan UPSR.
dont try this at home.

8 comments:

@ju said...

salam catz,
sedap la lagu yang kat blog awak nih? apa ya tajuknya...nak google lar....

p/s: selamat hari raya.

NenekPenne said...

ah tak aci
ko patut letak gambar ko tertonggeng kat situ instead of beruang kaola tu....

jap jap tengah imagine nih..hak hak hak...

ZaliHazali said...

cat: try this method:

tulis nota kat tangan...(eh, sama kategori ke)

Uncle said...

elok sangat buat lagu tu...memang berkesan sangat result dia...

Lady of Leisure said...

paling selalu dengo yg rebus minum tu haha

Tijah said...

selamat hari raya nok.
balik kampong bila?

afendi ariff said...

mana ajaran sesat ko belajar ni sis?
heh!

Masni said...

salam catz,

Good luck untuk periksa tak lama lagi...

dah try minum ayaq yassin, bagi terang hati skit...InsyaAllah...