Tuesday, September 7, 2010

Random : Raya

1. Sana sini raya...lagu raya...kasut raya..shopping raya. and I HATE SHOPPING!! wah.pengakuan berani mati kan. oke...memang pun.
Dah kalau masuk kelaur kedai kasut. Bila berkenan je asyikkkk takde saiz! dekat 10 kedai.
tak ke ko rasa nak meroyan.
Kaki u kecik. so takde saiz?
well...aku beli je selipar jepun kanggg.
so..macam takde hasil.
karanglah..kalau jadi kaya raya..i bukak kilang kasut raya. Time raya je kilang aku bukak.
korang pun boleh tempah/beli.

2. one of client asked my house address. aku tanya why?
He said nak hantar hamper raya.. utk you je.
Ahah..so mak cakap.." nak hantar hamper..hantar ke ofis"..dan dia berdegil nak hantar ke rumah....aku cakap...hantar ofissssssssssss!! Ni bukan personal2 punya hamper. so hantar ofis!

3.while other people strugling menguli kuih or membasuh langsir/ menjahit/refurbish langsir/mengecat rumah...i have no feelings for raya at all. infact..aku baru balik field work ni hah. kepanasan.

4. my raya will be so plain one. i'm stuck with exam prepration, paper work etc. and have to stay here while papa will fly to London-paris-amsterdam-Norway bagai. Padan muka aku tak dapat pegi. so ada sesapa nak teman i main mercun tak? ehhhhh..bunga api.

5. my boss said... eh..u raya pesen baru eh?????

6.tgh fening pasal masak2 raya karang. kenaaaa lah jugak masak.
and kirim salam lah kot aku nak buat kek coklat ke hapa. err..serbuk koko masih dalam kereta lagi. belum sempat keluarkan pun. so aku mmg takde mood nak buat kek ke hapa.
sori eh pada yg menempah itu. mak malas. karang lah raya haji ke kot ai senang.

7. oh..terkesima... masa tgh pilih kasut, ada seoarng perempuan..memimpin seorg perempuan yg aku rasa berumur 30-an. pilih kasut. oh..dia tarik tangan perempuan itu, raba2 kasut. rupanya buta. jadi pilih kasut kena raba2 je. timbul keinsafan di hati aku. kena bersyukur dengan segala yg ada.
tiba2 teringat jugak, mlm tadi aku tidur lupa nak bukak contact lens. oh sewel aku. tidur dgn contact lens. now mata aku merah..banyak taik mata pulak tu.
oh takut..............................!

8. di akhir2 puasa ni heran... kerete atas jalan, tak kira lah pukul berapa..banyakkk je atas jalan. dan sesak sana sini!

nak raya ni soping complek bukak 24 jam ke?


8 comments:

Anonymous said...

Selamat Hari Raya ...Maaf zahir dan batin dan berhati-hati memandu kalau balik ke Johor....
Kasut tu beli kasut CROC jer mesti ada size punya....

Anak Jawa said...

ish ish ish. kasut takde saiz? lengkali cuba tgk kat belah kikilala ker... mesti ada saiz punya. hehehe

baru ingt nk rasa kek cekelat. kempunan ler nmpk gayanya

Lady of Leisure said...

hehe sabo jek la insyaALlah nanti raya mood tu datang la k.. dengar lagu raya banyak hehe..

INTAN RH said...

salam catz, selamat hari raya, maaf zahir & batin. jgn give-up memasak ek :)

catz said...

Anon,

selamat hari raya.
kasut croc yg kecik cam budak2 punya lorr...uhuks.

catz said...

AJ,

kikilala?
haa..comel kan kasut aku nnatik.
pink gitu eh.
hahhaa..
eh..kekk coklat? apa kata ko yg buat AJ.
dah reti belum?
nak resepi?

catz said...

Lady of leisure,
tah le..semangat raya biasa2 saja.
tensi,

catz said...

INTAN RH,
selamat hari raya.
give up?
taklah . cuma tgh malas.