Monday, July 11, 2011

Berpesta durian di Balik Pulau

Sekarang ni, selain pesta nasi kandar, penang sedang berpesta durian!!
Yang famous di sini adalah durian Balik Pulau.
so few days back, balik kerja, kami memandu menghala ke Balik Pulau. yeah!! for duriannnnnnn!!


Dari B- Suite kami menghala ke Relau dan memandu ke Balik Pulau. As i'm working on a project which based in Penang, so merata ceruk Penang i dah sampai yeww. nasi kandar ke, segala makanan dah puas makan, so nak durian pulak and this is my 1st time for durian balik pulau.
oit catz..ko tak pernah makan durian ke????? durian tetap rasa durian ok..dia takde nya berubah tempat tetiba durian tu rasa cempedak. kannn.


sebelum sampai Balik pulau, ada deretan gerai durian..so berentik aja lah kan...

oh ya...aku kan, rasa kepelikan. kerana brand durian mereka adalah pelik u. menghampir kawasan gerai durian u will see signbod :
Durian cap kaki.
Durian cap tangan.
kihkihkih...brand durian adalah anggota badan u ols....kih.

ok, belakang gerai adalah kebun/dusun durian dan rambutan. wah durian freshhh kauuu! entah-entah baru jatuh 5 minit lalu..bedebokkkk!! terus kutip, belah masuk mulut..

minta tokey belah bebeberapa bijik..
and ngappp!

tengah makan-makan tiba-tiba...zrengggggggg...ada motor sampai, dengan sebakul durian..wah ada durian yang baru sampai..baru kutip kot..

terliur tgk kulit durian?????


nampak tak rambutan tu??? haaa...kalau nak betul-betul fresh..kita panjat sendiri pokok rambutan tuh...makan atas pokok bergayut gituh.


muka kekenyangan..kelabu je gambar. aku rasa org yg amik gambo ni tangan dia menggeletar sebab kekenyangan le..

oh sedap..!

7 comments:

makcik rokiah said...

doyan segamat pong best hihii

Azrey Rozie Eiman said...

balik gak balik dr penang tapi tak sempat nak mkn durian.. huhuhu... geramnya tengok!!

liemaopurut said...

alamak catz.......den terliur nih...nampaknya kene g cari durian esok nih...uwa...uwa nak durian jugak...x kesah la durian negara mana...janji durian...terliur nih...

afendi ariff said...

cap kaki tangan?ni dah mcm air utk sejukkan panas badan ni....heh!

Yattisa Roslan said...

ini duyan balik pulau kalau dapat memang makan senyap2..

@xiM said...

aku tak gemar durian.tu yang tak makan makan lagi durian balik pulau sampai sekarang..

Niza said...

ni yang x sabao nak blk kmpg.. jeles2..
durian raub mali pun sodap...