Makan green curry. Mari kita ke Bangkok for authentic green curry. jooommm.
yeszaaaaaa...thai green curry paste, direct from Bangkok. as usual, at my fav shop dekat Suvarnabumi airport. Blue elephant curry paste.
Thanks for this soviner. ha...senang dan murahkan soviner mak. Tak perlu susah-susah belikan thai silk ke, perfume ke apa..beli paste kari pun dah gembira melompat-lompat. boleh lah kita masak dan makan untuk hilangkan stress.
kerja memasak lebih mudah.
no worries.
ok..jom masak. hik-hik-hik.
oh macam nak kena lempang kan?
Bahan-bahans:
ini ekoran aku melepak makan dekat Grand Canyon ...eh..Black Canyon. Makan green curry and tomyam. Biasalah, tekak aku kan kadang-kadang keji. dah makan kat restaurant lepas tuh boleh pulak mengidam masak benda tu pulak. miang sangat.mengidam masak oke. bukan mengidam makan. tapi dah masak, of course la lepas tu makan pulak kan...oh..lame excuses kan. memang tak akan selim melim sampai 2013. takpe. Kita harus berpegang kepada moto cik kiah iaitu "GEMUK BOLEH KURUS". Samada kita join The biggest looser asia atau kita usaha sendiri bila terasa nak kurus dan tiba masanya (BILA tuuuuu kiah???). tang tu jawab senirik lah.
no worries.
ok..jom masak. hik-hik-hik.
oh macam nak kena lempang kan?
Bahan-bahans:
terung kampung. entah, aku tengok kat plastik tulis macam tu. dekat label kat pasaraya tulis terung cameron. maybe terung kampung cameron.
green curry paste
cara memasak:
1. Tumbuk bawang merah, halia dan bawang putih.
2. Tumis bahan tumbuk, masukkan paste kari hijau.
1. Tumbuk bawang merah, halia dan bawang putih.
2. Tumis bahan tumbuk, masukkan paste kari hijau.
Masak lagi , 5 minit ke..kacau..mendidih, rasakan garam nya. dah ok...sedap ikut lidah masing-masing...haa..angkat. oh ya..if suka pedas, masukkan cili api ketuk beberapa biji.
2 comments:
kat karabi hari tuh ada green curry with chicken inside.. x der paste.. frust betul. Beli la jugak tapi aku ttb rasa was2..so aku kasi ke member aku yg non-muslim.
tak letak fish sauce?
Post a Comment