Friday, February 18, 2011

i miss you. very much.

Hi all,
thanks for all the birthday wishes. thanks a lot yea!

at the moment, i miss something.

i miss cooking.

1. chili crab

2. sambal goreng jawa.

3. masak lontong -satu periuk. ---. boleh makan banyak kali dari pagi sampai malam.

4.sambal udang petai


the list goes on...
eh..

5. tu je, setakat ni.

eh, tiba2 takde selera nak teruskan list.

merepeknya aku ni.

15 comments:

Lady of Leisure said...

waduh terliur tengok petai, baru ni balik rumah mil dapat banyak petai, belum masak lagi hehe

zixol said...

besday ke? xtahu pon..

anyway hepi belated bbufday..

sedapnye kalau time ni dpt sambal petai, ada ikan bilis yg banyak, petai yg fresh..tambah udang sket lagi..kecur air liur aku..

aznimatisa said...

catz, tetiba lapar la akak baca entri ni, jam menunjukkan 10.15 malam...adohhh kalu la sekarang ni kat umah mak akak di kelana jaya da capai kunci nih hik hik hik

Uncle said...

sambal petai? Phew!!!!!!! excellent!!! can be in the menu!!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

aiseyyy... i am hungary!!

Netnet said...

aiseyman... Ada udang, petai tak ada...last2 buat kerabu udang je... Aku pun dah lama tak masak... Dah 2 bulan dah kot...

Iyiana said...

salam ziarah. cantik blog awak. gambar sambal udang petai mengiurkan bagi mereka yang melihat. huhu..

catz said...

Lady,
i pun sgt teringin udang plus petai..hehehhe..kang ptg ni merayap carik ..heheh

catz said...

xizol,

thanks .
kau kecur aja kan.
cepat masak.
hik.

catz said...

aznimatisa,

kat taiping pun buleh apa..
hehhehe..
eh u kuala kangsar ke taiping..
kompius pula..
:)

catz said...

uncle,
next week balik kl apa lagi...zass..petai hari2..hehhehe.
soh auntie masak.
:)

catz said...

Life,
hep..hep...ingat..ingat,
hahhahaa.
hows ur routine?

catz said...

netnet,
camna resepi kerabu udang ko?
bak le..share nok..

catz said...

iyiana,

hi..salam kenal.
welcome to my blog.
thanks for reading..
suka petai jugak kah?
:)

miow.

p/s: i've visited to ur blog.
:)

Netnet said...

kerabu udang? sonang bai tu...

celur udang yang telah dikupas kulit
campur dgn bawang merah yang dimayang halus, cili padi yang dipotong2, cili merah yang dipotong2, tomato yang dipotong2, daun ketumbar yang dipotong2, perah limau nipis, bubuh sos ikan (nampla)..jadilaaaa... alahhh mcm yang kau buat salsa tu lerrrr....