Sunday, February 6, 2011

Surabaya : nice stay!

selepas makan tengahari lewat petang , kami check-in ke hotel penginapan.
Hotel Novotel Surabaya.

Sebelum menempah, catz tgk review di internet.
Melihat kebanyakkan review yang bagus, dgn harga berpatutan why not?


Hotel ini terletak di main district business tapi persekitaran ala resort , damai dan menarik!

Catz pernah stay di banyak rangkaian novotel (under Accor group) tapi rasaya this is one of the best..


petang-petang kita boleh join yoga activity

can u spot which one is tuan punya blog? keheeeeekekek.

suasana hijau

dengan internet percuma - 24 jam

lounge at lobby

Bangun tidur dengar music kuat sebab bilik memang facing to this area. Wowww...awal pagi dah start dengan activity erobik. siap ada instructor.niceee!



Restoran bersebelahan swimming pool

pilihan menu sarapan yang banyak dan sedap!


lepak dekat pool lepas breakfast

cantik!



lobby hotel macam geleri seni. Di pamerkan lukisan cantik. Harga ada tertera kalau minat nak beli. Nice!


painting

at lobby lounge


Kalau ke surabaya mungkin akan stay di sini lagi next time




bilik berbalkoni menghadap swimming pool


suasana nyaman, angin dari persekitaran hijau

nice stay, nice people, nice food!
awsome!

Di Surabaya, banyak pilihan hotel.
sekiranya nak dekat dengan mall besar boleh tinggal di Surabaya Plaza atau Sheraton yang bersebelan+sambung dengan Tunjungan Mall.
Kalau nak main golf , Shangri La pilihan terbaik sebab ada golf facility.
Ada juga banyak hotel lain dari budget hinggalah hotel terbaik 4-5 bintang.
Hotel di Surabaya tidaklah semahal di Jakarta atau bandung.
Secara keseluruhan, puas hati.
Definately would come back again in future!

8 comments:

DrSam said...

nice review and nice hotel too. Boleh cuba bila ada peluang ke sana nanti...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Mek.. surabaya mgm jalan2 kat town jek..aper jer lagi yg best kat situ ehh??

kelleykatz said...

sudah try makan tahu petis?

catz said...

DrSam,

book tru agoda.com for the best rate.
:)
selamat melancong!

catz said...

life,

pi outskirt,
mcm2 ada. boleh petik apple.

catz said...

kelley,
tahu petis?
kat mana?

cikwawi said...
This comment has been removed by the author.
kelleykatz said...

surabaya,
jawa timur femes dengan tahu petis.
tahu goreng, cicah kuah hitam pekat-pekat (petis udang)

or rujak cingur (cingur tu dapat dari kata-kata *cungur lembu, hidung lembu, bibir lembu.. errmm dunno how to explain, but itu lah..)