Thursday, February 24, 2011

Urut-urut kucing?

I was listening to fly fm pagi show this morning, otw to office.
They were talking about the sejuta impian program.
one of the DJ wants to set up phat c0la company ke apa.his own brand of cola kot?
the other one will set up car rental service co,
and the the third DJ (hi Nadia!) she wanted to set up a cat spa.

Spa kucing???

ok yes... actually in KL, there is a place that provide this kind of service. (er..i think to clean, mandikan, groom your kucing, manice, pedicure )..eh kejap.. aku confuse. Kucing ni ada tangan ke tak sebenarnya ek? yang empat tuh semua kaki ke consider yang depan dua tu tangan dan yang dua belakang tu kaki?

So nadia said, the charge would be around RM70.00 .
mahal? or murah? or reasonable?
ok. in my opinion, mahal murah is subjektif to what kind of service they might offer.
If setakat mandikan sikat-sikat bulu, tuh adik aku pun boleh buat (oh actually susah jugak utk kucing emak aku yang bukan mandi selalu, ready lah kena cakar dan jerit-jerit masa mandikan kucing).
Yes, i had experience before. try to clean my cute cat (nama dia tah apa2 tah, mak aku yg bagi nama). Normally my sister use towel to dry the cat. But being technology savy ke apatah menda, why waste time guna towel kan????
So i used hair dryer . andddd.....ON... zrengggggggggggggggggg.
kucing tu terus lompat dan cakar tangan dengan muka aku.
terus aku campak kucing tuh.
dah ye. tak kuasa mak.
sila pi spa kucing sendiri.


so will u send your cat to spa?


so actually nadia's idea is good.
nadia said the spa will offer cat massage as well. wah...urutan batin kucing ada ke? eh...eh. kauu
and there are so many response from the caller and other DJs which made me giggled like crazy.
(org kereta sebelah kerut muka tgk aku terkekek kekekh sorang cam gila).

some of the response :

1. i never go to spa, so why should my cat go to spa? wah..lebih kucing dari tuan kucing.

2.RM 70? i better get myself massage la...why spend so much on kucing yg cuma tau makan tidur?

3.we dont know whether the spa cat staff know and well trained to massage and pamper a cat. so i think i should try 1st then only i would allow her to massage my cat (wah...cakap aja kau gatal kan?)

4.oh..nowadays it is normal to send your pet like cat especially to get pampered and have a special treatment like human. ----> wah.diva nya. adakah mendatangkan hasil? kira macam bila negara makin maju, akan wujud perkhidmatan yang kita tak pernah fikir. contoh spa kucing, spa kambing (maybe..so kambing akan wangi dan lebih sedap. penggemar kambing sila gembira).
wah kelas kau senah.
Maybe spa - spa di sekitar KL akan offer perkhidmatan urut kepada pet juga selepas ini. so sambil kak Kiah ber spa-mandi lulur, massage etc, kucing dia pun having the same treatment. perghhhh,
kelassss kau.

miow-miow-miow.


4 comments:

DrSam said...

untuk yang dah bersuami/isteri, ada lah urut-urut manja ala cakar harimau gitu...urut kucing lagi manja kot...

Netnet said...

spa kambing???

spa for anjing aku tau laaa

aah daripada aku membazirkan duit untuk kucen tu,,baik aku bazirkan untuk diri aku..

hari tu kucen sebelah rumah nak mengawan kot...ya rabbi tensionnya dengar suara kucen tu... rasa mcm nak baling jer dgn kasut...

Syahiddmilikku said...

agak seram sejuk entry kali ni..kekek~ ingat u nak bukak spa tadik..ngee..larik!

Iyiana said...

dapat pahala memanjakan kucing. kucing kan binatang kesayangan nabi.