Sunday, January 8, 2012

Hatyai : Idea market, fruits and Good bye!!


 
 Malam sebelumnya  tidur lewat..akibat kekenyangan, jadi bangun agak lewat. ok..bangun je terus packing.
Check out dan tinggal beg di hotel. Hari ni nak jalan-jalan santai je...

suasana Hatyai awal pagi..

Agak gerimis juga cuaca..aku dan Leez pi menyusuri bangunan ke arah area Lee Garden Plaza.
Plan nak ke Idea Market. Kami surf  tru internet nak tau lokasi.

 sesambil tu lalu dekat Pink Lady Complex. Pusat jualan pakaian ..macam-macam ada...

 pakaian kanak-kanak

 Banyak je kedai-kedai menjual pakaian di sana sini..kami just tengok-tengok je..

Kawasan ni malam tadi penuh dengan gerai..siang sibuk dgn lalu lintas, tuk-tuk  berderet di sana sini
me and tuk tuk....hi...!!
ni di shopping mall central..saja merayap kill time..
 Akhirnya setelah berjalan sana sini, sampai juga di Idea market ni..
Oh ya..macamana nak ke sini? tempat ni terletak dlm Lee garden Plaza , kat mall dia. masuk je dlm mall ni u ols akan nampak kedai aiskrim SWENSENS kan. haa..terus jalan, naik atas, naik eskalator. tempat ni tingkat atas. sure jumpa!
Sangat menarik! tempat ni adalah Flair market. Buka sabtu ahad je. Ia adalah tempat jualan hand made item, soviner dll. semuanya dibuat sendiri di situ. I loveeeee this place..colourful!

catz at idea market, hatyai
 kasut anyone? cantik gila...kasut putih dilukis, ditampal aksesori...lawaaa

tali pinggang, aksesori rambut
aksesori
cute gila ..

kasut..lawa..
geram nya tgk kasut ni..cantik2..

my choice..
selipar bling bling
 casing untuk handphone dan aksesori

aksesori rambut dan tudung..
cantikk!!  i bought few...comell bila pakai ni..
aku rasa menatang ni untuk aksesori henpon kot..colourful..tomell sangat..
 ala tomel-tomel

suasana meriah...
fridge magnet..
soft accesories utk kereta dan rumah
patung..      
 Pengalaman yang best juga mero-ronda-ronda di Idea market ni..alahai..geram. macam nak beli semua benda.Yang catz letak gambar tu sebahagian je..ada macam-macam lagi. T-shirt, beg, key-chain, soft toys, dan macam-macam benda yang cantik-cantik dan berwarna warni. kalau boleh nak borong semua...hiksss.
Aku beli few things..shomel..



Habis meronda kami pi lunch. DI kawasan Lee garden tu adabe ada  dua restoran halal, yang senang nak cari aitu Restoran Salma dan Hameed. Kami ke Hameed restoran, order tomyam, leez makan nasi goreng pattaya, aku mkn nasi daging merah dan sambal belacan.
Sambal belacan dan ulam . pedas gila.


nasi daging merah
Selepas makan nasi, kami merayap balik dalam mall..sebab sejuk sket ada aircond. hikssssss.....

makan aiskrim kat swensens..
kemudian kami jalan-jalan..pi cari buah. saja nak beli bawa balik...so kami merayap,..jumpa banyak gerai buah..yey!! Aku beli  buah longan, limau, mangga, delima..

cantik nyaaaaa
buah delima besar-besar..i likeee!
buah pisang kaki..errr...apa nama oramputehnya KOG? persimmons???
Kami balik naik tuk tuk..laju gila tuk tuh nih ok,...rasa cam nak terpelanting...drivernya perempuan..kurang asam....zrengggg!!..zrenggggg!!

catz  on tuk tuk..
 kemudian kami ke hotel, amik beg dan bertolak ke train station..train pukul 3 waktu Hatyai..

Hatyai Train station
kawan-kawan derang memang shopping..beg siap beranak...

 
ceriaaaa...nak balik..


selagi train tak bergerak..ada saja jualan..makcik ni jual mangga dan kuih..
kat landasan , atas train...atas platform ramaiii sangat peniaga..
kohkohkoh....
perjalanan 13 jam...
selamat sampai di Kl central..7.30 pagi esoknya...

fun trip!!

6 comments:

Kelley said...

memang fun,
I love your blog..

catz said...
This comment has been removed by the author.
Kelley said...

Salam Kenal Catz,
I always enjoy reading your travel.

It's inspire me..
tiap-tiap tengok post Catz, terus rasa nake pegi tempat tu juga

xplorer said...

Lama btul tak pi hatyai, dulu masa dok kat png , setahun 5-6 kali pi sana.next time kalau ada masa pi la songkhla skali

Irfa said...

suka pulak lat blog jalan2 ni..
rambang mata tgk kasut comel2 itu

sudipVSsenduk said...

meroyan mak tengok aksesori shantek2 kat idea market tu nyah...