Monday, November 15, 2010

Restoran Tasik Raban

Setiap kali memandu hala ke utara, aku rasa macam memandu lepas tu masuk gua.
ha-ha. Boleh gitu?
sebab bila tengok depan kan nampak bukit-bukit tuh kat depan, so kita macam memandu ke dalam gua.
ok..apa ke motif entry aku ni?

ok..
ni cerita last week.

mak nak ajak u ols pi stadium ipoh.
jeng!


dah dekat dah ..

dah dekat..

dah sampai!

ehhhhhh..
kata nak ke stadium kan?
ye..memang nak ke stadium ipoh, cumanya kita nak pegi depan stadium je. Bukan masuk stadium untuk bersukan atau menonton sukan atau menonton bola sepak.
hik. Takdenya aku nak korang bersukan.

ok...jom kita MAKAN!

jom..

kita ke Restoran Tasik Raban.
Restoran terletak depan stadium (seberang jalan je dgn medan selera stadium) or sebaris dengan Balai Bomba.


Apa yang spesel restoran ni??

GULAI TEMPOYAK
SAMBAL TENPOYAK
IKAN BAKAR AIR TAWAR..

oh sedap..sedap dan sedap....


see..sambal tempoyak satu tray tuh! sebelah dia sambal bleh mix lah kalau suka pedas. Bagi catz tempoyak tuh dah cukupsedap dan pedas-pedas manis. Dengan ulam-ulaman, daun-daun segala adalah sedap!


Lauk pauk dia banyak gila..dari ikan goreng, telur gulai, sayur-sayur masak lemak tempoyak, gulai ayam, ikan bakar, ayam bakar, sambal sotong, udang , ikan pekasam dll.soooooo mouth watering...

lauk-pauk, time aku datang dah lewat.. tapi org tetap ramai


pujaan ku..sambal tempoyak..oh kecur!

ikan talapia bakar..sedap gila oke!


ikan patin masak tempoyak..uhhhhh...A+++

nyumm...!


ulam dan tempoyak..to die for!

Ok, restoran ni terletak di Jalan Komplek sukan depan stadium. no tepon ada kat banner atas tuh. Tempahan makan oso diterima. Tapi jgn le opis ko kat selayang, pi tempah dgn makcik kedai ni..tak koser dia nak antor...hahhahaha.

Tapi masakan adalah sangat sedap, berasa dan sgt sedap. Harga? tgklah amik lauk apa, ada mahal ada murah. Macam ikan bakar air tawar, agak mahal tapi harga dia dah letak siap2..so pilih le mana nak makan..
oh serious..now aku terasa-rasa nak makan tempoyak.
weh..dah lah jauh..

oh tempoyak ipoh, i lap u very strongggg!




4 comments:

serisinisana said...

ada jugak yang akan ku tinggalkan bumi galapagos ni menuju ke tasik raban....
aaaa...nanges i baca entry ni... i peminat ni satu ikan patin masak tempoyak......
catzzzz....u kejam...ngapelah u buat entry ni?.. my water mouth was fall very stronggg....
i nak tunjuk entry ni kat en suami la....

serisinisana said...

salam aidiladha catz....

azanov said...

salam aidiladha. dont u worry, ada kedai khusus untuk tempoyak dekat area u di seri kembangan.. hehehe.. cuba tgk kat www.tempoyak.com.my =P

Nowwa Fitri said...

Tiap-tiap bulan buat kelas coklat kat Ipoh..tapi jarang berjalan-jalan..;)