Thursday, January 14, 2010

hari di mana saya tiba-tiba menjadi penting dan famous.

lebih kurang pukul 5.20 pagi.

aku nampak helikopter tu naik perlahan..
kipas duk pusing-pusing..
(ni helikopter yg rupa mcm heli nuri tentera- yg atas ada kipas tu) ..btw..tu namanya helikopter kah?

tak kisah lah..sebab dia naik turun tak mcm kapal terbang pakai landasan, so aku kategorikan dia helikopter.

ok..sambung balik.

helikopter naik perlahan....naik..eh..turun balik? naik semula...dan tiba-tiba, turun dannnnn..
gedebommmm!!!!
meletop..betul-betul depan mata aku.api marak.
terpelanting kipas heli tuh...dan ada benda patsegi tercampak, terpelanting..gedebommmm!!!!
aku jerit-jerit tutup muka, meniarap segera.
huhh..
time tuh suasana havoc.
dan..aku merupakan saksi utama tempat kejadian.
wah.
macam artis, wartawan duk kejar aku.
interview..terasa macam penting beno lah...wartawan duk kerumun aku..
bomba dan penyelamat duk sibuk buat kerja kat tempat kejadiannn..
eh, nasib baik aku pakai baju cantik (eh..sempat lagi pikir pasal baju dlm keadaan gawat gitu, agak keji di situ).
sebelum tuh aku sempat gak lah betul-betulkan tudung (cewahhh..eh..masuk TV oke! aljaz3er@, CNN, TV3, RtM, MTV taklah kan..)
aku dah pesan kat reporter tuh, jgn amik gambar kaki aku oke.selipar oren aku dah terpelanting ke mana tah.

Feeling-feeling artis gak lah. Abang bomb@ dan p0lis yang duk berkumpul kat satu sudut berbulu je tgk aku. hhahahaha...

wartawan tanya: apa yang u nampak tadi? cerita dari awal?
aku: saya tengah duk parking basikal saya kat tepi semak ni.konon nak joging kat tasik tu. Tiba-tiba nampak kat padang sebelah tuh satu helikopter naik..saya perhati sebab saya jarang tengok helikopter. saya nampak heli tu naik pastu turun, pastu naik ( tangan aku pun naik turun sekali lah....nak bagi lebih efek).. pastuh..bla..bla..gedebom..meletop...api...call 999..
lepas tuh wartawan CNn, CnBC plak duk serbu nak interbiu.so mak terkial-kial ckp oramputeh pulak.

tiba-tiba..
.

.
.
.
.
.
.


"bangunnnnnnnnnnn!!!!!"
"nak subuh dahhhh!!"

aaaaaa...
mimpi la...puffffff

orang kata kalau mimpi benda buruk, ada benda buruk nak jadik.
aku rasa ada betulnya.

pagi di hari yg sama,

bersambung..

18 comments:

kucingorengemok said...

yeayy, aku dah tak tertipu dengan mimpi² palsu ko skrg, aku dah season... hehe

apa khabarmu di sana? (merujuk kepada kejadian susulan mimpi itu)

hajah zainab bt abdullah said...

buat saspens jer...heh3!

catz said...

kog,
aku dah cam bangla ni..
pg tadi papa anto pi koje...
ptg kang tumpang lah sesapa kot..
besok pes time lah jadik bangla..
tahan cab or apa2lah..tapi pg tadik kulihat tiada kelibat cab di depan LL pada pukul 6.30 pagi..
azabss weh.

catz said...

mama,
memang saspens..
sambungannya sadis pulak.

afendi ariff said...

aku dah agak mmg mimpi....ceh!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

selipar oren??.. cap aper ehh?? ..hahha..

aper2 jerla mimpi cegini..haha..

Anak Jawa said...

ngerinya citer...
mcm drama kliwon

INTAN RH said...

Catz, mimpi yg penuh aksi! :D

xplorer said...

salam catz , when i see you blog profile "suka jalan-jalan n photography" i immediately know that kepala kita sama, he he.you blog is interesting . i had added you in my blog list

NenekPenne said...

suka nau budak catz ni buat citer mcm ni....

deeja said...

huhhuu,terkezut gak....ingatkan dah betul,cam jadik wartawan lupak..
mimpi..moon rupa nyer.....layann ajerr

catz said...

afendi,
pandai pun..

catz said...

life,
hhehehhe..
dlm mimpi..tak ingat cap apa..selipar jepun kot..takde brand..
kekkekkeke

catz said...

AJ,
kalah keliwon tau..
ni kalau rashid sibir nak aku bleh je buatkan skrip..kliwon 2..hehehhe

catz said...

INTAN RH,
hehhe..
aksi?..kekekkek..aksi sgt lah kan..
tataw camana bleh mimpi gitu..

catz said...

xplorer,
welcome to my blog..
:)
thanks kerana sudi singgah.
blog u pun best..konsep jalan2..
happy reading ya..

catz said...

nenet,
hehhehe..

suspensss kann!

catz said...

deeja,
hehhe,.suspen kannn..
esoknya tuh mmg buat aku suspen..sampai now aku tensi..