Sunday, January 31, 2010

USD 1 : what can you buy? Horror!




oh...azab.



ni je la duit harapan..1 dollar.



wut can u buy with USD 1?
coklat? beli tiket bas? poskad? buah?
kan..?
but for me.. nothing!
yea..nothing when tersadai di negara orang with USD 1.....
aaaa..
yes..
damn badigol kauuu pick pocket!!
Horror experience oke when u realized that suddenly u only have USD 1 in your pocket.
Duit kau satu envelope gone.
mati akal.
Kalau kat rumah takpe..
ni kat negara orang..
bengang. Terkesima cik kiah sebentar. rasa nak guling-guling nangis kat situ jugak.
ralat gila ok.
should i menjual gelang/ topi/poskad tepi jalan to survive....?
this is really horror experience...
or this is so called 'traveler' experience , NOT tourist?
ye la..katanya..one of the criteria is " will experience with horror thingy like pick pocket, stranded with no money, sehelai sepinggang etc".
hell NO.
tak kisahlah apa pun labelnya..traveler or tourist, sapa yang nak kena mcm ni?


oklah...cik kiah nak pegi menjual gelang...miskin tegar ni.

to survive lorrr...

gelang! gelang! gelang! topi!

sigh...

50 comments:

Hajah Zainab bt Abdullah said...

kesiannyer!

kojah said...

bestnya kak g Viet....nanti akak buat full story tau...sy nak terjah g sana lak pasnie...

CAHAYA said...

kena pickpocket kat mana ni?

Inah said...

ko g mana yg kena cekup ni catz?

umie said...

kesiannya catz...habis mcm mana tu? kat mana ni?

Leez said...

laaa...naper catz?
Kat negara mana terjadi tu? Citer la skit..
Selalunya kalau i gi overseas...i akan pisah2 kan duit. Sikit kat pocket...sikit kat handbeg...sikit kat luggage.

scrlettfr said...

salam...
sabar2... dugaan semua tu... daripada dia kidnap kita kan...

niny said...

pickpocket ade di mana2. mmg sentiasa kena berhati2. :)

Romie Pujaan said...

nyah, kau kat amerika SYARIKAT????

DrSam said...

laaa...awat letak envelope duit dalam poket Catz...letak dalam beg mesti tak kena pick-pocket.

Saya kalau jalan jauh-jauh selalu pecah-pecah duit. dalam stokin le, poket lain-lain le, dalam beg kamera, tinggal sikit kat safe dalm hotel etc. Hati-hati CATZ! Hope you manage and get thru this.

1 USD boleh beli keychain kot.

atty's said...

abis dah settle ke lom catz..jgn jadik pelarian lak nanti .ko ..takutnya ..

rezeki said...

salam catz

sabor je lah, alang kat mekkah pun banyak kes mcm ni, mekah tu

pak itam biasanya tak letak duit dlm wallet, just letak dalam kocek depan seluar jeans yg dipakai , lebih selamat

Mummy Eda said...

Laa.. abis tu camana? Ni jln sensorang ke? Kesiannya..kalau jd kat saya, muka mesti dah pucat lesi mengalahkan nila yg mak dok bubuh kat bj sek tu! Paling2 pon..mungkin sy akan bjln kaki mencari balai polis tdekat, mintak tolong hantar ke hotel :'(

adie-ishmael said...

kat mana Catz? aku simpati amat kat kau...jangan serik jalan lagi ya...minta doa tak jadi kat aku...

catz said...

hajah zainab@mama,
ye..kesian kann.

catz said...

kojah,
best?
best la kot gamaknya...
walau bnyk benda tak best jugak.
huhu.

catz said...

hi Cahaya,
di Saigon.
:(

catz said...

Inah,

mak ke saigon.
:(

catz said...

umie,

thanks.
i'm survived..

catz said...

hi Leez,

saya di saigon, vietnam / ho chi minh.

catz said...

scrlettfr,
ye dugaan.
teh worst experience i ever had during my traveling.
tensi.

catz said...

niny,
hi..
welcome to my blog.
ye..pick pocket ada di mana-mana.
mmg kena hati2..
just that i've no luck.
all my money gone.

catz said...

Romie,

mak di Saigon, vietnam.
(HCMC)

mummy irfan said...

kak catz,
siannyer akak..byk bersabar yer..

catz said...

Dr Sam,

saya tak simpan dlm poket seluar/ baju.
simpan dlm beg yg berzip. derang licik.tak perasan langsung.
nak beli key chain? takde laaa...
baik fikir benda lain yang lebih penting.

catz said...

atty,
kalau aku jadik pelarian, ko hantar bantuan kemanusiaan tak..ehheheh

rose rahim said...

kesiannya..licik sggh derang ni..

catz said...

rezeki,
yes..this can be happened any where.
i realy aware bout this.
tapi derang lagi licik.
tak sedar langsung saya ni.

catz said...

Mummy eda,
saya ok.
cuma tensi. duit takde.gone.
tapi idup lagi.
:)

catz said...

adie,

kat saigon.
takdelah serik.
cuma kesal.
really spoilt everything lah..
takde rezeki kot.
pasrah je.

ibusinga said...

scary nya catz!!!
sorang time tu??

catz said...

mummy irfan,
hai...
thanks for singgah.
:).
tgh bersabar ni...ihiks.
if not dah terguling2 nangis

catz said...

rose rahim,
mmg licik sgt mereka itu..
sia bleh bukak zip saya tak perasan langsung,.

catz said...

ibu singa,
hi..welcome to my blog..
mmg scary sgt-sangat..
terus tadek mood.
nak guling-guling-guling nangis..

afendi ariff said...

alamak.....aku ketinggalan....
ko dah okeh ke?
blh balik ke tak?

Hajah Zainab bt Abdullah said...

catz masih kat HCMC ke? is your problem solved? risau pulak mikir ke catz...hu hu hu..take care dear!

Hana' Yusuff said...

oh mencabar sungguh..
sukarnya nak bayangkan..kalau hana mesti panic habis.. so,macm mana kesudahannya..nanti share ye.
hana dah reply komen.nanti check ye:)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

aku kalau kan catz..menangis sudah...

NenekPenne said...

jaahat betul pencopeet tu...
memagn jahat laa sebab tu dia mencopet...

net ingatkan catz kat US...

meg said...

hi catz.. maceh sudi hai hai bai bai kat blog akak.. tiap2 hari akak msk sini tau.. suka baca pot pet catz sesambil tgk gambo2 negara org..

take care ye..

anne said...

OMG kesiannya Catz...itula bila bawak cash kalau kena cilok susah.
tapi travellers cheque memang tak convenient.

banyak ke Catz? ribu riban ke?

takpela, just fikir kadang2 Tuhan ambik sikit rezeki yg Dia bagi kita untuk uji kita dan buat kita lebih bersyukur.

So u just try to enjoy the rest of your holiday. Nanti balik cari duit ganti k :D take care

@xiM said...

sabar catz..dugaan tuh.kat Saigon lagi ker?

catz said...

afendi arif,
aku dah balik..ok je..
:)

catz said...

mama@hjh zainab,
thanks sebab take care kat kita..
kita dah selamat balik..
:)
tq

catz said...

Hana Yusuff,
ye, memang agak panic.
tapi nasib le dokumen perjalanan letak tempat lain..
kalau tak payah gak nak balik.
dah selamat dah.

catz said...

Life,
aku mmg dah nangis dah punnn..
sobsss..sobss,,

catz said...

nenek penne,
mereka mmg jahat sebab menyusahkan oranggg...
geram aku..rasa nak cekik2 kalau aku jumpa..

catz said...

hi kak meg,
happy reading ya!
:)

catz said...

anne,

thanks..
takdelah beriban2 sgt..cuma sebab duit dlm USD,..walau 2-3 ratus dollar rasa banyak.
and sedih tu jeklah duhets yg ada utk perbelanjaan.
yup..mungkin Allah nak bagi rezeki lain..
sedih ...sobsss..

catz said...

@xim,
dah balik dah..
:)