Tuesday, January 26, 2010

T.E.M.P.E

teori matematik (kalkulus)

tempe + tahu = tahutempe + sambal kicap
sambal kicap= tempe +tahu - tempetahu
dy/dx tempe +tahu -tempe tahu = sambal kicap/ sambal kicap
dydxtempetahu= tempe.

kesimpulan,

menurut hukum newton ke 2 (sapa belajo fizik tau lah wak newton ni sapa)..
tempe adalah...
bersamaan dengan:





tempe = botox.
mari makan tempe beramai-ramai.

30 comments:

atty's said...

tempe memang shedap..huhuuhh..

atty's said...

tempe memang shedap..huhuuhh..

Romie Pujaan said...

kahkahkah

tempe cam x available je kat langkawi. xde org jawa kot ahaha

Inah said...

dah masuk pembezaan la..kalkulus dah nii..aku rindu matematik!! hahaha..weyy, tempe kat sini x sedap!! :(

rindu sambal goreng ko!!

ari ni masak ayam n lamb panggang..malas nak amik gambo..hahaha..tapi best sbb sume puji sedap :D

missFridaNorm said...

tempe yang dibikin sendiri ke ni, CATZ?

afendi ariff said...

merepek je....tu la...byk sgt mkn tempe...heh!

CAHAYA said...

tgk tempe ko pun aku dah lapar. gila lah!

Faizah Jaafar said...

huhuhuhuhuuu pebret kite tempe neh...

Azrey Rozie Eiman said...

nyum nyum... love tempe too!

Leez said...

Suka makan tempe kat Indon.
Perrgghhhh...terangkat!!
Beza dgn tempe kat sini...

Ayyun Amin said...

selera orang johor mmg dgn sambal kicap. mmg layan kalau cicah tempe atau tauhu dgn sambal kicap. tak mkn nasik pun tape. hehe.

Uncle said...

Dear Catz.
Satu teori matematik yang sangat menarik. Einstein pun mesti pening kalau nak solvekan...heh3...

Wahidah said...

tempe..i will missing u..huhuhuhu..

MisZ DeAnNa said...

adoi...

sedapnyeeee tempe makan ngn sambal kicap..

catz said...

atty,
aku baru pi bintang, borong tempe..hehhehe..

catz said...

Romie,
betui ke tak available??
ko pi pasar ke masalahnyaa?????
oh...kalau betul takde..bleh le mak menjadi pembekal tempe di langkawi..
hehehhe..ko nak jualkan???
mak bagi percent ndak??
ko mkn tempe kah?

catz said...

Inah...

I HATE maths..
hahhahaha...

ko windu sambal goreng selak je resepi bleh buat maaaaa...
tah2 ko buat lagiii sedappppp..

perh...masak lamb dgn ayam tuh...apalah gunanya kamera mahalmu itewww?? rerajinkanlah diri capture food image inah weiii..

catz said...

missFridaNorm,

eerrr...saya belum pernah buat tempe sendiri..tak reti..mkn sorang je pun now ni...beli je....
wahhhh...awak buat tempe kahh?
syabasss...

catz said...

afendi arif,
haa...kulit mak tegang mkn banyak tempe..
ko jgn jeles....

catz said...

cahaya,
errr...tempe tuh tak rupa ayam pun...
ihiks..apa lagi...pi ke dapur lah kita kalau lapar..moh memasak..
:)

catz said...

Faizah Jaafar,

hai..
sama lah..kita pun suka tempe..pebret.
btw,
welcome to my blog..
:)

catz said...

Azrey Rozie,

hehehe...sama lah kita..
adakah awak org jhr?
sesamalah kita memertabatkan tempe.

catz said...

leez,
adakah seperti tempe yg di wong solo itu???
mmg lain sikit tempenya..lembut sket..

catz said...

Ayyun Amin,
welcome to my blog..
happy reading ya..
yea..org jhr mmg sinonim dgn sambal kicap.bukan dgn tempe je..mkn pisang goreng oso dgn sambal kicap.
awak org johor juga kah?
iso ngomong jowo?
ihiks..

catz said...

Uncle,
hahahaha..einstein oso pening la..
ni teori math zaman sekarang..
lain sket..
canggih...hehhehe

catz said...

wahidah,
ko sempat lagi nak belajo buat tempe oke..
ada few days nih...hehhehe...
make sure kesinambungan tempe tidak putus..ihiks.
ko nak suh akak kirim karang pakai kapal layar oso cannnnn..
:).
so apa lagi..now ni hari2 makan tempe oke..kang kat sana nangis tadek tempe mak tak dapek tolongg..
ihiks.

catz said...

misZ deanna,

orang jhr mmg makan dgn samabl kicap..
sedap meletops..
hehhehe....

geraugebang said...

dulu kita selalu makan tempe, nampak cam awet muda, la ni dah kurang makan sebab hangin. dah mcm pompuan d awet lak.

kucingorengemok said...

adalah menggiurkan hingga rasa nak buat stok sambal kicap 2 besen weekend ni :)

Wahidah said...

ala kak kalo nak blaja pun takut tak de bahan jee nak buatnyaaa..

nak p cr temepe la hari ne...goreng garing2 yummyy