Sunday, January 10, 2010

honk! honk! honk! honk!

Entry aku lately semua jerit-jerit (ada tanda seru)..hiks.
hari ahad yang permai.
Time tak ke mana-mana nilah aku nak sental rumah, sental dapur, cuci kain.
Nampaknya ops lipas 2 minggu lepas berkesan.
Tiada kelibat lipas dan sekutunya. sumer dah kojol or dah pakat pindah jauh dari rumah aku. Mungkin ngeri melihat sedara mara mereka bergelimpangan mati 2 minggu lepas. ha kan.pembunuhan beramai-ramai. seram kan.

Malas gila nak keluar rumah hari ni.
Tapi....takde food. (maggie tu bukan katagori food).
Rasa lompat-lompat bila jiran hantar kuih pau gebussss..!
6 ketul aku goreng..tu diaaaaaaaa!
Tapi lewat petang macam nak amik angin jalan keluar rumah.
drive ke....errrr..tataw.
ikut kaki..tetiba tersampai ke komplek PKNS, bangi.
beli KFC...
saja nak beri pada jiran yg baik hati selalu kasik saya makanan.
aku dah plan nak masak sumthing mulanya, tapi roh masak aku pi makan angin kat alaska agaknya. so dapur aku tak berasap.
tu dia...
orang memberi, kita merasa, jadiknya kenalah berbudi bahasa amalan mulia.



Balik rumah,
sampai area rumah aku, konon2 aku nak singgah 7Eeleven. Tapi...sgt terbantut oke bila kete aku stuck takleh lalu! Ada lah manusia yg park kete tangah jalan. aku taulah area rumah aku ni parking susah. tapi jangannnnn lah ko park sesuka hati kawwwwww sampai menghalang jalan.
Aku tunggu jap, sebab nampak kelibat orang dlm kereta tu. Tapi tak gerak pon?
aku hon. takde apa berlaku.
Honk!
Honk!
HOnk!
aku turun kete. eh..ada dua budak kecik dlm kereta tu. Sah.anak orang ar@b.
Blok rumah aku ni memang penuh dgn kaum mereka. Student, lecturer etc.
aku tanya dgn org kedai kat situ, kete sapa? tinggal anak dlm kete plak tu?
Orang kat situ semua tak tau.
derang tolong tgk kot kete mak leh lalu. sangat sempit oke!
kalau aku hati2 pun kompem sagat kete org belah kiri jugak.
then aku geram.
so bergemalah ke seluruh alam bunyik hon aku yg sgt lama dan kuat.
hon!!!!!!!!!!!!!!!!! pon!pon!pon!ponnnnnnnnnnnnnnnn!
lantak le kan.
aku dah gerammmmm...
memang nak kena kan?? kan???
(jiran aku menyaksikan dari tingkat atas..ha-ha-ha).
dia sms suh aku reverse je..peghak-peghak ni mmg muka sardin tak akan alih kete punya.
how nak reverse nok..
belakang mak oso ada kete.


aku dan org dlm kete belakang aku pun turun.
tunggu jap.
pun takde gak.
aku sambung membunyikkan hon lagik. wowww..kuat rupanya lahh..
tiba-tiba ada seorang lelaki dtg, budak jaga kedai dekat2 situ.
dia diri depan.. dia ckp.."akak masuk kete, saya guide."
so terkial2 oke...sat kiri, kanan, lipat side miror sumer.veryy derrr..
akhirnya lepas.lega ok.
aku say thanks kat adik tuh.
memang selfish kan mangkuk hayun tuh.
tinggal anak dalam kereta, park tgh jalan, pastuh pegi bergosipan dgn geng-geng derang yg stay kat area rumah kedai tuh...
asbestos!
kalau aku bawak kereta kebal, memang aku langgar je.

16 comments:

atty's said...

menyakitkan hati jew ngn drive yg selfish..cenggini..

rezeki said...

salam catz

he he sabor jelah

tapi sekrg sikap pemandu yg meletakan kenderaan mrk tanpa mengira org lain dh berleluasa kat mana2 pun . mrk ni tergolong dalam golongan yang "mementingkan diri sendiri"

kalau di hon, marah pulak . tapi mrk letak menghalang jalan tak pulak kira kemarahan org lain

dunia, dunia

kucingorengemok said...

patut ko culik anak dia bawak lari, tengok dia kisah tak... dia org ni memang tak tau ke gaknya malaysia ni lubuk culik/rape/liwat/bunuh budak ek, anak dah la comel² kan :|

Romie Pujaan said...

cam kambing gurun je malaon tersebut.
not to be berat sebelah or racist la, orng padang pasir ni mmg mcm xde akal utk berfikir rasional n respect org. i sahut semboyan u ahahaha

Romie Pujaan said...

cam kambing gurun je malaon tersebut.
not to be berat sebelah or racist la, orng padang pasir ni mmg mcm xde akal utk berfikir rasional n respect org. i sahut semboyan u ahahaha

Uncle said...

Dear Catz.
Thought of going to Langkawi....any suggestions?

afendi ariff said...

keta proton tu?patutnya sblm blah ko flying fox side mirror dia 1x...hahahahaa

Leez said...

hi catz..

Memang menguji kesabaran kan..
Kaum arab ni memang krg disiplin skit..sesuka hati parking mana2..

Kalau u tgk kereta dorang kat timur tengh sana...bercalar-calar..kemek sana sini..
Gitu lah dorang ni....

catz said...

atty,
setan dlm badan aku dah hasut suh langgar jek..tapi apa kan daya, kalau aku bawak kete kebal sok,tgklah..ada kete yg bersepai kat situh jugak,

catz said...

rezeki,
mmg macam tu lah lumrahnya...kann..
manusia ni terlalu complicated..
:)
kuncinya. sabar.

catz said...

kog,
bahaya kan tinggal anak dlm kete lama-lama.
walau dia kuci,tah budak tuh buat apa kat dlm tu kan..iskk...kalau parking proper takpelah..ni park kete tgh jalan..crazy lah..

catz said...

Romie,
u are rite!

catz said...

uncle,
langkawi? i'll reply at ur comment box.

catz said...

affendi,
yup, that proton..ada 2 budak kecik tgh main kejar dlmnya..
grrrrrr.
aku bukan nak bagi flying fox,
flying bom terus.

anne said...

hi catz....lamanya tak singgah sini. selamat tahun baru ye.

aiyooo, bengang gila la orang yg tinggal kereta tu. ada orang curi anak dia baru tau.

hajah zainab bt abdullah said...

hi geramnya mama kat org tu...nasib akhirnya catz lepas gak...betul tu, langgar jer jika bawak kete kebal..heh3.