Wednesday, May 25, 2011

dan bunga-bunga pun berguguran berkembangan..

tengok bunga berkembangan , hati pun rasa kembang, ok, badan pun kembang jugak...
tapi..
tapi...
tapi................

macam saja carik pasal kan,bila bela-bela benda hidup ni.
am rushing to airport from office, and suddenly ..Opsssssssssssss..!

"pokok aku belum siram..kalau tak siram sure meninggal kot mereke itu...."

detour ke apartment dulu youuuu, coz semalam oso tak siram sebab aku tak balik........

kenaaaaaaaa jugak siram sebelum out station...

aioyooo...susah la bela benda hidup ni.

kalau bela kucing maybe dia boleh le makan apa-apa..tinggalkan friskis 2 - 3 beg, maybe aku balik derang still bernapasss..(agaknya laaa)

tapi bela pokok bungaaa...isk..bela polong mungkin lebih senang kot..kekeke.

aaaaa...i need gadget siram pokok..

pelisss...


30 comments:

kucingorengemok said...

gadget siram pokok paling bermakna adalah air hujan yang tempias ke balkoni

atty's said...

den leh je tolong..tp upahnya banjer kek choclate..hihihiihi

NenekPenne said...

beli sprinkler....hik hik...

dah tau selalu outstation.... nak gak bela membela....

Anonymous said...

cube try adjust botol air mineral jadi macam tiub air yg masuk dalam badan mcm kat hospital tuh, yang titis2 tu....pakai la tiub kecil yg slalu org guna untuk aquarium tu. kot2 menjadi..leh la tahan seminggu dua kot...idea bodo je ni
ahahha

AyunasiA said...

tanam kaktus je la catz hihi

Soeryani Atmadja said...

catz..letakkan satu plastik air, macam plastik u beli nescafe peng bungkus tu, ikat ketat2, pastu cucuk je plastik tu dengan jarum, buat banyak2 lubang sket. Pastu tinggal je dalam pasu tu. Insyallah tahan le selama beberapa hari air tu mengalir keluar sikit2, basah le tanah tu. Mudah dan murah, takyah gadget ape2..heee...

Anonymous said...

hi catz, u amik benang/tali cotton yg kasar sket pastu u letakkan ujung benang/tali cotton itu kedlm bekas air, ujung benang yg satu lagi u letakkan dlm pasu munga2, msk kan kdlm tanah yek...ce try k..

rose ;-)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kena pasang drip utk pokok2 bunga tu... hehehe...

Cujie said...

hehe..saya ada gadjet siram pokok =)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ai nak gi bangi ahad nih..meh ai siramkan tp drp guard hse jer lah kot..wakakaka...

Anonymous said...

ada cara yg senang la cat...amik botol mineral ..tebuk lubang tecik2.. pakai jarum pun ok... so..isi air dlm botol tu..letak la tepi2 pokok2 tu..so every day dia akan bersirm dgn sendiri nyer... tu utk org2 yg suke tanam bunga tapi selalu lupa nak siram..macm u n me..ahakss.. anyway..i'm ur silent reader ..selalu pegi mane2 kedai makn yg u suggest..ehehhe... take care..miera.

syarqiah75 said...

hahahah...biar aku jadik bibik ko le kejap..best perr..pas siram bunga,trus tgk AFC,pastu masak2 makan2..pastu tido22...mmg akan berkembang mekar bunga dan tukang siram bungeee...

Honey Deawey said...

catz, petua dari my mum, kalau pegi travel, taruk air 1 botol besar (botol minyak), tebuk lubang halus-halus, so pokok sentiasa hado bekalan air sampai la kita balik.
tapi kalau pegi tak lama, botol mineral yang besar tu ok kottt..

AZANI said...

catz
tucin you boleh train jadi macam dog, asal nampak pokok, angkat kaki sebelah...

AZANI said...

catz
train tucin you macam dog
asal lalu tepi pokok angkat kaki sebelah

catz said...

kog,
kalau hujan ok le kot..kalau takkk??
hemmm../think..think...ko tlg siram ok tak?
hehheh

catz said...

atty,
a'ah kan...opis ko dekat2 situ kannn?
boleh jeee!

catz said...

nenet, sprinkler? a'ah kan yg ada timer kan...hehhehehe

catz said...

anonymous,

hi..thanks for ur suggestion.
its briliant idea..
:).
tq

catz said...

ayunasia,
hehehhe..
ko tau tak..aku pernah bela kaktus.
punnn mati...
hhahahah..keji kan aku..
hiksss

catz said...

soeryani,
hio..welcome to my blog!
thanks for the idea.
brilliant!

catz said...

hi rose,

thank for the idea.
:)

catz said...

madiha,

drip?
wowww..canggih kan..ihiksss

catz said...

Cujie,

haii..eh ada??? nakkk!
hihihihi

catz said...

life,

nak ke bangi??
waaaa...singgah maiii...

catz said...

hi miera,

thanks for ur suggestion.
thanks juga sudi baca blog ai.
oh...good idea!

catz said...

syarqiah,

yeszaaa.....hehhehehe. mau kah?
mai le dtg.i nak interview u dulu..
hikss

catz said...

honey Deawey,
thanks for the idea. will do it soon.
:).

catz said...

azani,

oh..anjing boleh siram pokok?

sak said...

catz, try idea saya pernah baca dalam anjung seri or impiana satu hujung tali letak pada pasu dan satu hujung tali dalam bekas berisi air....