Saturday, May 7, 2011

Jari Spa, Solaris Dutamas



A2-U1-5, Plaza Solaris Dutamas,
No 1, Jalan Dutamas 1,
50480 Kuala Lumpur.


Catz ada baca review di internet. Nak ke sini agak mengelirukan kalau tak biasa. Catz pun 3 kali call baru jumpa.
ok..the best is park dekat H6 kalau nak ke spa ni. sini agak mengelirukan sebab some area masih under construction.


spa terletak di Block A2

deretan kedai dan cafe

Jari Spa

www.jarispa.com

Spa ini menawarkan pelbagai pakej dari head to toe. Dari urutan, lulur, manicure, pedicure. Terdapat pelbagai pilihan spa treatment seperti aromatheraphy , postnatal treatment, pakej utk treatment pengantin pun ada. check their website for further info.


cantik

selesa


teh halia, sebelum dan selepas..


treatment room attached with jacuzzi


Catz pilih pakej royal spa body treatment which took 2 hours to complete. Pakej including, body massage, crub, masker, jacuzzi, steam bath etc. Sesuai untuk relax meregangkan otot-otot.
Paling suka sesi massage. Therapist adalah dari indonesia dan mmg well trained. Tapi....tapi..aku tetap lah penggeli....cihhhhh.
Masalah mak ialah kdg sesi urutan adalah sesi mentoture diri sebab nak tahan kegelian pun satu hallllllllllllll.ala-ala kdg tuh rasa nak terkungfu therapist nih..pi le urut kat mana-mana pun mmg ni satu problem aku especially lower part of body. urut kaki pun aku rasa..erghhhhhhhhh..silap-silap kaki boleh naik buat aksi akrobatik..kihhhh.
tengah massage (mata aku ditutup), tiba2 therapist stop.." Miss Geli ya????"
aku terus ketawa cam nak tergolek-golek..hahahaha. Therapist tuh ketawa-ketawa jugak.kih. bongoknya aku rasa sebab mmg obvious sgt kot. bila urut perut, tek-teks aku ala2 mcm nak terpusing...kehkeh. so mmg obvious gila penggeli.
Bila dah scrub, bubuh mask, mmg tertidur. dan paling best masa dekat jacuzzi. very nice and relaxing.



terdapat commnet card utk dpt feedback dari pelanggan

rasa segar selepas sesi 2 jam


review catz:

Catz suka spa ni sebab sesi massage (walau aku penggeli) aku rasa therapist yang attend catz urutan nya bagus. Mmg betul-betul urut, rasa terungkai segala urat yg tersimpul.
Jarang le catz rasa puas hati dengan urutan dekat spa, even better dari urutan spa di bali yg catz pernah pegi.
service pun bagus. cepat.staff friendly.
Masa catz dtg catz mg tgh batuk, kejap2 therapist bagi catz teh halia panas. nice.
lokasi pun ok (lepas spa boleh lepak with friends at cafe yg banyak di sini).
harga: worth dgn apa yang ditawarkan.
definitely would come again !

8 comments:

Uncle said...

wow...seronoknya kalau boleh kesana...mesti uncle tidur dan siap berdengkur!

azhan said...

Macam artis hehehe...

ann dhaniah said...

dutamas? uish..dekat dgn umah baba ann la..hehe..bestnye spa! jeles2

Azura Dushku said...

overrr dik nonnn! haha. dah la jari u comel comel belaka

catz said...

uncle,

jgn sampai jatuh katil sudah..hehehe.
bawak le auntie mai sini..best dia urut.

catz said...

azhan,
artis?
artis? apakahhh?
saya tidak faham.
heheh

catz said...

ann dhaniah,

oh u stay at dutamas? very near.
ok..next time u boleh pegi sini pula.
:)

Anonymous said...

Hi catz,

Thank you for your review.we are glad that you were experienced a blissful treatment with us.

Jari Spa Team