Thursday, May 5, 2011

Sepetang di Port Dickson dan Ayam Panggang Cowboy

Mula-mula macam jiwang kan tajuknya...sepetang di PD, tup-tup ayam panggang..
heksss....
bukan le nama blog ai kalau takde benda berkait makanan.



i luv PD katanyaaaaaaaa

saja jalan-jalan tukar angin..
ramainya manusiaaaaaaaaa....ada pesta air katanya.
perghh..macam semut hurung marshmeloww...



malas nak mandi , celup-celup kaki je..so sewa kerusi meja, lepak minum air kelapa tepi pantai..


slurppppppp...!


hari beransur senja


pantai yang makin sunyi

bekas tapak kaki yang tertinggal

sunyi

sepi

senja


meriah gila PD time ni...
gerai-gerai dari yang jual selipar, t-shirt, spender, hanger , ayam goreng, t-shirt yang boleh glow-glow bergambar seram...ABC, belacan, kerepek...oh, dah macam pasar malam Jalan TAR ye..
ada stage, mungkin ada concert ke?? entah...
Beransur ke malam,
sempat mencuba Ayam Panggang Cowboy ni..
gerai terletak depan Marina Bay ke...

nama kedai...

meriahhh gila..sampai takde meja. orang ramai. hooo..dah parking takkan nak balik. Takde. kalau bab makan kita kena gigih ye. aku selamba jalan-jalan celah meja kot lah ada org dah sudah makan or kot ada org kesian nak tumpangkan meja kan. 2-3 round dengan muka seposen. oh tiba2 ada satu family nak bangun dah dan siap offer suh duduk situ.
yeszaaa!
Dan staff situ cepat-cepat kemaskan meja.

menu dan harga

menu kedai ni satu je ye kiah. nasi kukus ayam panggang. air pulak cuma ada air mineral dengan air anggur (???) tu je.

ayam sedang dibakar

ni menunya... ayam panggang nasi kukus. nak tambah apa2 boleh rujuk harga di atas. nasi kukus ayam panggang dihidang bersama timun, sup dan sos. oh ya sos tuh sedapppp ya!

review:

ambiance : ok ..gerai tepi jalan cowboy, tapi selesa
service: bagus, cepat.
harga : murah
rasa: sedap! untuk makanan gerai, dgn harga begitu sgt berpatutan dengan kualiti.
sapa suka ayam boleh le order 2-3 ekor terus...hiks.

ok..sekian,,jalan-jalan cari ayam.

9 comments:

Tijah said...

nanti kita jln2 cari live band lak eh. ehhh. harap laki ai tak baca.

cikwawi said...

baru jek petang tadi baca review ayam panggang ni kat blog KOG, tetiba catz pon review menda ni jugak.. hihihihii...

p/s: nampak sangat I ni takde keje kan.. dok baca blog org 2-3 kali.. hahahhahahhahahaha!

geraugebang said...

kalau kak gerau masuk blog ko mesti ahkak pengsan dik...kipas! kipas!

Yanti Othman said...

last week ada pesta air, tu yg pd penuh.. org pd dok rumah jer.. ramai org luar.. pd jem wiken tu..

i org pd pun tak pernah mkn kat sini..

catz said...

tijah,
haip..haippppp...
amboihhh..kannnn.
:))

catz said...

cikwawi,
thanks for reading.
:)

catz said...

kak gerau,

err..kita panggil abg badang akak angkat akak le gituh..
hehhehe
:)

catz said...

Yanti Othman,

hi..salam kenal.
thanks for reading.
u patut cuba. sedap jugak. dan murah. now kat PD banyak dah tempat makan kan.
:)

Nowwa Fitri said...

wow...kat PD je ni..nnt nk pi laaa