Thursday, May 26, 2011

kelate maghi...


list goes on...



nasi ulam cikgu




hi..
Thanks kepada semua yang beri cadangan mengenai bagaimana mahu memelihara tumbuhan dan menyiram nya.
Good idea!

what has gone into my stomach up to 11am today,


kepok lekor
cek mek molek
murtabak mini wakaf che yeh
nasi kerabu
nasi dagang
Nasi berlauk
akok
pulut ayam (with extra sampah2 yg macam bawang goreng tuuu..sedap!)

i dont have car, so i need to hire a cab. Oghe KB tak berjalan ke malam. mati kutu ai.

berikut adalah adegan tawar menawar di teksi stand.
'
aku: pakcik tunggu saya nanti, sebab saya balik takde kenderaan.
pakcik: beghapa lamo
aku: errr...satu jam ke?
pakcik: satu je ???(jam disebut dlm loghat kelate ye puan-puan. sila bayangkan) . nak beli gapo satu je? (satu jam)
aku: pakcik, saya nak pi pasar mlm wakaf che yeh.
pakcik: ye lah, nak beli gapo? satu jam?lama nya.
aku: aiyo...pakcik..macam2 ada kat situuu.
(dia ingat ni nak pi pasar malam beli bawang keeww)



so pakcik tunggu aku satu jam. with extra cost of course!


satu jam kemudian.
terkedik-kedik i jalan menuju ke cab.

pakcik: gapo dio beli? (sambil jeling2 plastik aku)
aku: niii..!

haha..
aku rasa pakcik ni kehairanan.maybe dia expect aku borong kain. tak youu.
mungkin dia fikir, aku ni bela jin 5 ekor dalam perut ke.kih-kih.
takde beli kain pun. makanan je.berplastik-plastik, macam ada anak 6.
heh.

10 comments:

NenekPenne said...

ha ha ha.byknya kau makan....

bora said...

Catz, bila gi Kelate..? Saya balik Kelate next week. Rumah dekat sangat dgn pasar Wakaf Che Yeh tu. Next time, bagitau lah.. Boleh bawak jalan-jalan, takyah sewa kereta.. ;-)

Noor Hanisah Mohd Ishak said...

one word - cantik!

Ummi said...

catz, i'm your silent reader, hari tu kan u letak gambar ikan dan sotong goreng tepung terus i mengidam nak makan, sampai skrg tak makan-makan lagi sebabnya tak nak yang buat sendiri nak yang tempat u makan jugak, teruk tak i?

so ingat end of june ni kena pegi jugak, jangan lepas dengar makanan dari kelantan i nak makan plak dan kena pi kelantan,

rasanya dah tak sempat sebab dah nak bersalin, kalau i mengidam nak makan yang u masak macamana catz? hehehehe

Anonymous said...

Ahaks.. Tak pe.. lepas bagi 5 ekoq jin tuh makan kita senam lagi.. satu.. dua.. lapan, lapan lagik..

azieazah said...

hehehe dah agak dahhh...!

Cuma pakcik tu jer yang terkejut monyet, tak sangka sebab awok tu comey.

Cer kalu Kak Azie yg beli, gerenti dia tak terkojut langsung. hahahaha

Inah said...

cantik tudung mek! :D

Anonymous said...

1st time baca blog ni,menarik.Tumpang tanya,yg g jalan2 serata dunia tu,tmbh2 yang overseas tu atas kapasiti peribadi ke?

_Man Rawang_

Hajah Zainab bt Abdullah said...

makin comeyy cik adik kito nii....lamo ko dok kat kelate tu?

Yattisa Roslan said...

gambar bwh nasi ulam tu, macam cikgu lah gaya dia....