Sunday, May 8, 2011

maaf embak,,,,maaf...!


sampai airport, aku cari taksi.
bukak pintu, masukkan beg tangan, kamera, masuk kaki sebelah...tiba-tiba teksi bergerak...
cepat2 tarik kaki..ketuk-ketuk pntu tapi drebar taksi menonongggggg jalan..
oiiiiiiii!!!! aku belum naik...!!
nasib baik aku tak jatuh terkangkang kat depan airport tuhh..
dia ingat aku ni kucing ke boleh menyelinap ikut celah pintu..cih-cih-cih...
siap aku lariiii kejar teksi tuh tapi dia jalannnnn nonong..oii!!!!!!
dah macam amazing race aku rasa..ngokngek..

dah dekat 300 meter gamaknya dia baru perasan aku belum naik ke apa...berenti.
terkedek2 aku jalan kejar tgh panas..
apesal kau nihhhhhh??? takkan tak perasan penumpang kau belum duduk???
berangan ke??????

grrrrrrr..
nasib kaki aku tak cedera...
rasa kelako ada..marah pun ada..
rasa jotos je derebar taksi nih...
membaraaaa je hati nih....

"maaf embak..maaf embak...maaf..." berulangkali drebar teksi minak ampun dan maaf dah macam hari raya pulak...

sampai hotel 3 gelas welcome drink aku belasah...
menyejukkan hati yg hot..hot..hot...!
ok..now nak berendam...
sejukkan temperature badan nih...

grrrrr..

30 comments:

nur easy said...

mmg patut ada rasa grrrr... mujurnya dia perasan ;)

Anonymous said...

nasib baik debar teksi tu tak bwk lari brg2 berharga catz..kalu tak naya jek..hati2 yelainkali..kalau nk naik tu kalu bole bwk sume brg skli lg senang..

O J O L A L Y said...

huhuhu haru tullahh..ko kat mana catz?

marie said...

aduhai catz....sampai berair mata akak baca entry ni... terbayang-bayang gaya catz berlari mengejar teksi tu..apa punya drebar lah...

atty's said...

huhuhhuh..nak tergolak ada
nak marah drebar teksi tu pun ada..

nak kena g minum teh ais gak.ni ..nak sejuk kan ati..

aku dpt bayangkan camne ko lari kejar teksi tu..huhuhhuhu

Mama'cfa said...

hihihih sory yerkkk gelak..

rose rahim said...

nasib baik tak cedera..

geraugebang said...

Ko,,,sib baik tak tersungkur...

anne said...

aduss Catz, i tak tahu nak react camaner bila baca kisah u. rasa kesian ada, rasa kelakar pun ada jugak... Alhamdulillah, u tak cedera.

syarqiah75 said...

hahaha..nak gelak @ kesian neh?mesti seksi gaya ko lari kan..haha..sabo yerk..wakaka..

Ijan said...

Hehehe.. boleh gitu??? sah le tengah berangan tu. sabar je lah... :D

Honey Deawey said...

huihhhh..bahaya tu catz.
silap aribulan, tak balik malaysia camni..

Anonymous said...

hahaha sorry gelakkan catz. Sib baik belum masuk sebelah kaki... kalau tak... sendiri fikir gaya akrobatik... hahaha
Maaf sekali lagi k.

Anonymous said...

macam kt novotel bandung je nie..betul tak? hehe

naimah said...

kat Malaysia pun ada driver yg cm2..pernah terkena, xsempat masukkan kaki sebelah lg dh jln..nsb baik xtercampak keluar. Yg lagi rasa skt hati, bukannya nk minta maaf on de spot, tp after 20min..x de adab langsung!

catz said...

nur easy,
ye mujur kan.hehehe. rasa kelakar jugak time kejar2 tuh.drama gilaaa kan.

catz said...

Anonymous,

saya ni mmg selalu clumsy. thanks for ur advice.
:).
thanks for reading.
catz

catz said...

OJOLALY,
i was at BDO. jjcm hujung minggu.
:)

catz said...

marie,
tu lah dgn kasut tumit tinggi voge-voge kejar teksi. verrryyy drama tau..hampesss...

catz said...

atty,
ko jgn imagine ok..hahaha..mmg sgt drama. aku marah gak drebar tuh,.bengongg..
ko nak sejukkan hati jugak keww?
sila minum 5 gelas..hehehe

catz said...

mama cfa,
catz bila ingat balik pun rasa nak gelak...hiskk..rasa nak jotos je drebar teksi tuh..

catz said...

rose rahim,

ye..nasib baik tak terkangkang ai kat situw. eh u dah balik malaysia eh? dah start keje ke?

catz said...

kak gerau,
yeaaa...syukur..kalau takkk..mmg i see u in kot memot lah..ahahahah

catz said...

hi anne,
how are you?
yerp..sampai la ni ai pun nak gelak ada,nak marahhhh pung ada...heheheh

catz said...

syarqiah,

seksi? agak le kannn..dgn kasut tinggi..vouge gituww..kehkehe

catz said...

ijan,
kan...tah apa dia fikir kan.drama sgt le kan..
hahah

catz said...

hi Honey deawey,

alhamdulilah selamat,.

hi, thanks for reading.
salam kenal.

catz

catz said...

anon,

mmg akrobatik sgt le kann..
ahahaha..
very derrr.
:)

catz said...

anon,
yes..10 markah.,
wah u mcm wartawan lokasi kan.
biasa duk novo bandung kahh?
:)

catz said...

naimah,
hai..
apa kahabar?
thanks for reading yea.
salam kenal.

yea..derang ni should tgk betul2 kan. make sure penumpang selamat.
:)