Wednesday, May 4, 2011

Nasi Arab Damsyik , Senawang , Seremban

Jom makan!
Kali ini kita ke Senawang selepas pergi 'kenduri tak jadi'.
someone text me.."jom kita mengambing".
tapi i pantang...
pantang sangat-sangat!


pantang di ajak youuuu! cepatttt je sampai terus!

senarai menu dan harga

Lama juga teringin nak makan nasi arab Damsyik di Senawang ni. katanya sangat sedap!
ada menu untuk seorang, makan bertiga , berlima..nasi arab lauk kambing atau ayam.
Kalau nak kombinasi kedua-duanya pun boleh.

menu air -try shai..sedap!!!

ok tengok apa yang kami makan


nasi arab lauk kambing untuk makan 3 orang. Makan dalam dulang boleh, nak minta pinggan pun boleh.


boleh habis kau kiah????????????

order shai satu teko. bentuk teko unik!

sukaaaa kawan ai tu


kombinasi nasi, hirisan timun..ohhhhh..kambing...


sos ni sangat..sangat..sangat sedap..pedas-pedas manis..
selain ni ada juga yogurt, kombinasi menarik yang sedapp!!

kambing yang lembut...

jemput makan

Rasa----------> SEDAPPPPPPPPPPPPP!
harga---------> reasonable
ambiance-----> nice
service--------> good!
definitely will come back again!

tak habis..bungkus..apa aksi tu? err..tuh yang muka bersinar sengat dengan cahaya keimanan tuh tukang belanja lah..bini tok arab dari Damsyik kot..? ye Jah???

catz and Tijah..ehem..tak payah letak caption pun tau dah kan. dia ni keturunan rama-rama ke kot..kat mana dia jumpa aku, mesti ada rama-rama join sekali.

waktu perniagaan dan contact no

Nak ke sini tak susah..amik PLUS hiway, exit senawang, then amik jalan senawang Paroi. Tempat ni actually dah tak jauh dari Paroi...
worth untuk dicuba!

15 comments:

Tijah said...

rasa halal timur tengah ke tajuk rancangan nih? kihkihkih...

ehh. tapi avang2 situ pun kendo kannn?

nur easy said...

wow.. tgk gambar pun selera, apatah lg kalau dapat rasa .. ;)

NenekPenne said...

oh aku dah komen kat fb... sampai hati.....

@xiM said...

erkkk ada satu gambar lupa nak sensored kan..

nasi arab ni mana lagi best dengan al rawsha??

cikwawi said...

tuuuudiaaaa... sedulang nasinya. nampak pun tau kompem sedap.
nak nasik arabb..
nak nasik arabb..
nak nasik arabbbb....

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

jauh nasik nih dtg...drp damsyik...
makacih kak tijah!..i like yr blog..abs xcercise sgt baca blog u..

hikss...sukanya kawan u tuh ehh..

catz said...

tijah,

avang mana niii?
kau mataaaa.
patut rajin ke situww.
haippppp!!!
amboihhhhh...

catz said...

nur easy,
jom..kita jjcm seromban.
sedappp!!

catz said...

nenet,
lenkali aku pi ko join ok..
anything text me.
:)

catz said...

@xim,
gambar apa yg tak sensored??
tak faham makkk...
:)

catz said...

cikwawi,
jom jjcm...nakkk???
sesekali kita makan jauhhh sikit.
hhehehe

catz said...

life,
kannnn..tak sesia dtg jauh-jauh kannn.
jahhh..i datang lagiiii..dan lagiii..dan lagiii..dan lagiii..okeyyy!

org seremban said...

sis,

cuba jugak restoran lazeez dekat senawang. personally saya rasa dia lagi sedap dr damsyik ni.

eppy said...

ape apendapat anda dgn makanan ini(nasi arab)ok x klu klu dibuka disetiap negeri?????berminat?????call 0176136374 aizudin(pengurus besar nasi arab damsyik.....

Anonymous said...

Teringin nak buka posa dgn nasi arab so dari PD drive ke restoran damsyik smpai je terus order x smpai 30min dpt..wow cptnye bgs service so saya pon balik PD smpai je rmh wife terkejut yg ada cuma nasi je ayam xde..saya pon call 2 no yg tertera pd resit tp hampa x di layan saya terus cuba hubungi no tersebut smpai jam 1030mlm tp hampa panggilan saya x di layan..saya btl2 kecewa