Tuesday, October 11, 2011

Big Bad Wolf Book sale @ MAEPS, Serdang (7- 16 Oktober 2011) . Seranggg!!!











Wah over tajuk kan..
Jom pergi beramai-ramai ke jualan gudang buku anjuran BigBadWolf Book Sdn Bhd di MAEPS serdang.

map

7-16 Oct 2011. (10.00 am to 9.00pm)

Aku pi semalam, lepas office.
orang tak ramai sangat..tapi menjelang pukul 8.30 orang ramai gila.
sedar tak sedar aku kat sana sampai hampir tutup..hiks..


pegi sana, parking di tempat yg disediakan dan ada shuttle bus untuk membawa kita ke Hall A. Shuttel bus sentiasa ada, tak putus..so dont worry. sangat efisyen u ols. merasa lah naik bas bernama ikan Siakap, Tropika, etc.


Masuk je...mak oi.....bestnyaaaa...rambang mata u ols. Buku berharga serendah RM3 ke RM25.00. Atlas yang tebal besar gedabak tuh harga dia RM60.00 je compare harga asal RM360.00 kot.
Buku-buku hard cover banyak je yg harga RM8.00, RM 12.00, RM15.00.
so..seranggg!!!!


Buku pelbagai dari cookery book, novel, biography, self help, buku kanak-kanak, dummies series, travel, kamus, atlas, romance, manga, comic, majalah, etc. banyak gila!
harga adalah harga diskaun 75-95% katanya..

buku jamis dengan nigella ni RM25.00 each! murs-mursss! aku masuk-masuk je terus amik ni. hihihi. harga asal buku ni around RM160.00 , so dah cukup murah!
sapa nak beli untuk dibuat hantaran pun ok sangat..hehe. aku pernah tgk org letak buku jamie ni sbg hantaran u ols. buku ni tebal, cantik dan berat dan sgt bermanfaat. ok apa kan...
take me!!

lautan buku


novel-novel best seller nih RM8.00 je satu! so mak borong!

Novel-novel kebanyakkannya harga RM8.00. banyak dijual yg best seller etc.

buku cookery pun banyak gila...nak buku apa..haaaaa..pilih jah, pilih senah...
tapi aku tgk kan...macam setiap orang dlm kotak dia mesti ada buku jamie tuh.
kih.buku masakan 10 minute, perfect pasta, perfect italian, chinese cooking school pun ada. semalam aku ada nampak russian cooking book. nak amik sekali dah ada orang sambar. cantik bukunya..tak sempat aku nak tgk..sobsss...tinggai satu je kot.

Tapi tak menahan tengok segala mak nenek buku ni..weight watcher recipe lah.. buku utk diet lah segala mak nenek.
aku duk lah asyik amik, perfect italian le..buku pasta lah etc...kih..5 buku kot..
last2 aku letak balik sebab macam apa ke motif aku ni sebenarnya.

eh..
entah-entah aku ni ditakdirkan nak pindah ke Itali ke apa kan...? lately selera aku ke arah-arah Itali apa...
ahahha...
ok, aku tak beli sebab last month dah beli buku masakan Itali.
kih.

beg troli KFC aku penuh...sampai tak muat. nasib ada tayar, boleh heret.

ya ampunn..lautan buku resepi.penat staff derang susun-susun, pengunjung amik main kembur-kembur je..
masa kecederaan, tayar troli aku terpeleot u ols.
berat sgt gamaknya,
so aku pindahkan separuh dalam kotak.


Oh ya..


u ols pegi bawaklah beg besar ke siap-siap. dia memang sediakan kotak. masalahnya buku-buku kan berat. aku tgk macam-macam pesen orang datang. ada yg bawak beg travel hok kotak tuh..ada yg bawak troli sayur pi pasar, ada yg bawak kotak buh atas troli..as long ada tayar ok. sebab ko nak jinjing kotak kesana ke mari berat youuu...
senang ko bawak je luggage tu..leh tarik ke sana ke mari..senang.

sebahagian buku aku


pilih...

macam-macam..!


macam-macam le aku beli, self help, cooking books, novel etc..

eh masa balik, aku buat lawak tak kelakar. bus memang tunggu depan hall. terkial2 aku nak hangkut buku2 aku yang berat.
nasib ada org tolong.
sampai area parking..aku lupa actually park kat mana.dah la gelap.
org hampir semua dah turun.
tempat perking kan banyak..bus akan hantar ke semua tempat. tapi aku lupaaaa!!
ngek betul.
aku ckp.." er..bang...saya tak ingat park kat mana"...
ada budak perempuan dalam bus tuh dah tgk2 aku sebab driver tak jalan2..so aku suh bus tu jalan pelan-pelan so that aku boleh tgk2 kot nampak kete aku.ha-ha. mentel.
bila nak turun abang driver bus tolong angkutkan troli dan plastik2 buku aku turun. kih.
sangat efisyen kan derang ni...
hihiihihi.

antara yang aku beli, kang aku baca. kalau berkesan aku bg tau eh.

kesimpulan.
aku nak pegi lagi.
last day 16 oktober. so boleh borong lagi!!

10 comments:

C.J.Da'HotNCold said...

hehehe nak pi beli buku masakan lah. yg novel2 tu bnyk dah dimuat turun haram :)

AzeedA said...

akk dh gi sbtu lps!
mmg best! xcept for the invasion of 'ocbc'ians.. rimas!
will go again insya Allah.. :)

SUE said...

besnye tgk buku sophie kinsella,,,, muarah plak tu,,,, i ada koleksi die,,,, ham**h... satu 34hennget,,,,,,, huhuhu

atty's said...

weekend ni leh terjah..

illa said...

mak aiiiiiiiii meriah tu..
nak serbu gak :)

Uncle said...

wow...will squeeze time and cari tempat tu dan borong sakan jugak!!!

O J O L A L Y said...

ala jauh lak nak pi......ko tlg belikan akak lah catz...

Anonymous said...

nak tanya la skit..agak2 sesuai tak kalau ku pegi dengan bawak anak2 ...bersesak-sesak ke tak? lama dah teringin nka pegi tp memikir kan anak2 ku ituuuu..mmmmm

Anonymous said...

aku x sempat nak pi lah..uhuhuh... LIBL

Small Kucing said...

Camne? semalam dapat borong banyak ke?