Thursday, October 27, 2011

Cik seri siantan

panassss.
site visit today and on site testing.
when dealing with many people, from several department somehow create unnecessary stress.
in e-mail said everyone should be on site at 9.30 am.
and i make sure my staff arrive before 9.30 a.m.
and we were there at 9.10am on the dot.
so 9.30 we start testing, assessment.
because this thing relate to public concern, several department involved including the YB and local council and exco ke ahli majlis , telco service provider etc.
ramai kan? ans i expect semua orang ada.

tapi...

i really pissed of with some of them.
u asked me to come 9.30 am for on site testing.
I could expect that this thing will be 'panasss" so i need the YB, local council people to handle membersofpublic while am doing my testing. and i expect everyone should be there.
Tapi sesedap rasa kau datang lambat.pukul 10.15 baru nampak muka. 10.30 baru datang. and some of them tak datang langsung! tak call pun.


pelik kan.
kau hantar surat kepada segala rakyat kau dtg 9.30, tapi kau pulak datang lewat sejam.boleh???

so...while my staff doing testing, i became cik seri siantan to hear all those issue dari isu persoalan yg mahu diselesaikan ke isu sampah tak kutip by majlis daerah.
eh, ada kena mengena dengan aku ke? bukan lah aku nak dgr sangat. tapi dah semua mengadap aku. so kita dengarlah luahan hati uncle ramasamy, uncle Ah Kau, auntie Mei Mei, pakcik Anuar zain etc,
sebabnya..Yb yg ditunggu tak muncul-muncul.

hello YB..u expect people to vote you , so serve your rakyat lah.
orang ramai ni gamaknya tak kenal muka yb derang ke coz suddenly i became cik senah berselendang mendengar segala isu kucing beranak, isu ahli majlis tak buat kerja ,longkang tersumbat, lalang tak tebas bagai.

ke agaknya derang ni tersalah pandang , ingat aku ni bini Yb ke hapa?
ehemsss..ada cam rupa mak datins ke i ni.
hahaha.


terpaksa aku dengar, tadah telinga. baik aku je yang jadik yb situ.

eh marahnya aku kan.

yes. i do.

why??

ni lah masalah manusia ni kan.

if u cant turn up please send your representative lah. or call at least.
ni orang tertunggu-tunggu. and some of them lenggang kangkung datang lambat like no body business lah.
sudahnya am the one jadik kak seri siantan.

if tak boleh datang, call and say at least, " oh i got urgent matter, kucing i beranak kembar 5".
ni kau senyap..aku pulak yang jadi tempat orang lepaskan geram.
disembur-sembur oke with all those rakyat yg bengang.
so YB2 wannabe pun over-overlah pulak jadik batu api.

ok..election is just around the corner eh? so..semua benda termasuk lah kucing warna oren rumah jiran pun difoliticskan. and pesal apa fulaks mak ni kena menjawab semua itu? all that has nothing to do with me.

aku tak paham orang yang datang lambat or tak dtg and tak reti nak inform.
nak kata jauh? aku pun jauhhhhh. koser.......
langsung tak respect masa orang and i consider them as cow.
aku berlambak keja nak buat ok.
and cukuplah bagus aku nak pi site tadi, tapi manusia-manusia yg patut datang tak datang.
thats cruel.

tak kisah lah kau ada masalah dalaman parti pinggan mangkuk kau tu.
but please la. respect masa orang lain.

and somehow tah sapa invite press.gatal. so when they come to me and ask for statement relate to the issue we are handling, i said no komen. (wah..macam retis kan...kih).




cow.cow.cow.

kambinggggg.

8 comments:

ramli said...

Nice story.. ape kata lepas ni Cat pulak jadi Calon... tapi gamaknya tu lah salah satu sikap yang perlu ada pada seorang YB zaman sekarang. Anayway "Say No" pada yang yang tak respek masa orang lain..saya benci bebeno..

marie said...

yep catz....memang takde kepimpinan melalui teladan langsung..nanti nak pilihanraya, baru sibuk turun padang nak merayu undi, masa tu, sanggup lah masuk umah rakyat yg hanya berlantaikan bumi, duduk bersila atas tikar buruk takpe, boleh senyum lagi..sebab nak undi kan!!!!

hish...akak pun mmg boleh stress kalau duk kat tempat kau ni catz...

♥ dak pink said...

Sabarlah cat. Tak lama lagi dah nak pilihanraya. Nanti ai vote you ye?

=)

sudipVSsenduk said...

i've been through this situation sbb ganti tempat bos masa perjumpaan dgn YB & persatuan penduduk... Panassss & tegang! Rasa mcm nak lari masuk toilet duduk diam lama2. Patut le bos tak nak gi.. Cinabeng!

syarqiah75 said...

hahhahahah..yessss...vote 4 catz...bleh x aku jadi seketeri ko??kalau ko naik hanginn,jom kita pakat main masak22....huhuhuhu...ngan aku2 jadik sakit otak...

C.J.Da'HotNCold said...

Vote for Kak Catz! DUN ape ek? :)

adyputra said...

catz marahnya.. lepas ni kalau depa buat gitu catz balik jelah.. -salam kenal..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ehhee... ko jd YB aku gi ngundi..