Saturday, October 22, 2011

usha??? have a nice weekend!

Hi u ols.
selamat berhujung minggu.
to my indian reader (wah kau bajet Blog ko 1 malaysia baca catzzz????) hows ur deepavali preparation? dah siap shopping dan goreng maruku?

Diwali Rangoli/kolam, KLCC. cantikkk kan!

i copy this from here

[ Rangoli is the art of drawing images and figures on the floor, at the doorstep of one's home. With the beautiful combination of colors, rangoli makes a magnificent piece of art. It has been a tradition in culturally rich India, to draw rangoli on festivals and other auspicious occasions, as it is considered a holy ritual. It makes a part of Diwali celebrations too. The main purpose of making rangoli at the doorstep, on Diwali, is to welcome Goddess Lakshmi, the Goddess of Wealth.

The art of rangoli is known by different names in different regions of the country. In Maharashtra, it is called 'rangoli', while it is known as 'kolam' in South India and 'alpana' in Bengal. While most of the Rangoli designs are made with the use of dry colors, the patterns can also be done by using the paste of rice grains, turmeric paste, vermilion powder or chalk. ]



..

Had simple brekafast today.
aku keluar awal pagi.
pukul 9 lebih dah sampai woksyop kereta.
check timing belt dan tukar wiper semua.

thenn..zoooommm pegi mall.
awal sampai , parking senang.
sale sana sini.
shopping baju sikit , toiletries, groceries.
lunch di food court.

then lepak di starbucks.
Finally i have at least one hour to read a book (bought at big bad wolf haritu..if not jadik tukun laaa). am reading "the 4 day diet". interesting! i wil share some info later u ols.

tiba--tibaaaaaaa..


"eh..ko usha awek tu...awek tuu..."

" ko laaaa..ko laaa..weh awek tuuuuu"


aku toleh.

3 orang BUDAK duduk sebelah meja aku.
aku toleh.
derang pandang aku.

lepas tu derang pindah duduk dekat sofa pulak.

beli dua air kongsi 3 orang.

yang sorang tuuuuuu..aku toleh je terussssss aku ingat sapa tau??


Jahhh!!! muka dia sebijik muka cem jah!!!! Gambo yg ko pakaikan cem spek bingkai tebal tuh.

sorang kurus kecikkk je.

err..dik..ko nak ngurat akak ke? akak ni dah pangkat nenek ok kalau dibandingkan korang.

eh..perasannnya aku kan.kih-kih-kih.

if ko nak ahkak ni jadik suger mommy korang, ahkak nih tak kaya pun dik.
hahahhahahahaha. bengong!

err..aku tataw lah sapa yg dia nak ngorat coz once a while yg kecik tuh pandang-pandang aku.

err..tah-tah aku ni rupa mak dia tak?? terus dia teringat kasut sekolah dia yg belum cuci..hiks.

btw kan dik..kalau berdiri pun tinggi ko lebih kurang je dgn kerusi starbucks ni, ahkak tak minat dik. ni bukan anak ikan dik. Ni ikan bilis yang makcik senah kantin sekolah korang goreng buat lauk nasik lemak dik.

baik ko balik lah dik.

kasut sekolah ko dah cuci ke belum dikkk????

tgk gaya PMR pun belum lepas ni. tah2 belum sunat pun.

ha-ha.


err..jah!

sejak bila cem dah terlepas kandang dan melepak di starbucks jah????

sapa tak tau siapa jah dan cem, u ols redho je lah baca.
hehhehe.

have a nice weekend u olss!

4 comments:

Tijah said...

wattttt?

patut la tadi dia mintak aku 20 hengget pastu hilang nak beskal. ko ada perasan dia parking beskal merah dia tepi starbucks tu nok?

C.J.Da'HotNCold said...

ekekekekeke...srupe nasebnye! gelak smpai teleng :p

catz said...

Tijah,

jadik betullah suspek itu adalah cem???
waaaa...kamajuan tuh...beskal takde..aku rasa dia dtg naik LRT laaa.....hahahhaha

catz said...

C.J,

salam..

hi..apa yg serupa tuh..
hihihiihhi....
enjoy reading!