Friday, October 7, 2011

bruschetta




bruschetta :Simple dish, healthy & delicious!


Bahan-bahan:

tomato
olive oil
bawang besar (merah)
roti peranchis
garlic
salt and pepper to taste


tomato buang biji, hiris kecil. Bawang hiris kecil. campurkan dalam mangkuk, bubuh sedikit olive oil, salt and pepper. ketepikan kejap.

now nak sediakan rotinya. amik olive oil, dan bawang putih (hiris/ tumbuk)

sapu roti dengan garlic dan olive oil

bubuh dalam oven or if malas cam aku, buh je atas kuali panas, terbalik-terbalikkan.


dah siap!

ok, bubuh tomato tadi atas roti


ok..boleh makan.
wah...macam dah boleh duk Itali dah.kih.

6 comments:

法伊玆 limau said...

baru jerk belajar buat bruschetta dlm kelas minggu lepas. just nak share some tips with you, catz.

put some herbs like Coriander and Parsley. then you'll get different taste of that tomato salsa
slice of lemon juice will help, but not too much okay. :)

Farah said...

Cantiknye pinggan Catz..

NenetPenne (NP) said...

aku pi makan kat DOME je...

catz said...

hi limau,

thanks for the recipe.
will try later.
:)

catz said...

Farah,

hehhe..thanks.

salam kenal.

miow

catz said...

NP,

DOME?
aku baru pi lepak dome klcc ahad tuh. nampak brushcetta ni dlm menu dia. tak tergamak nak order.buat senang gila, tapi mahal nak mamps.. baik order benda lain yg susah nak masak.
hehehe