Thursday, October 20, 2011

makan seekor lembu

Rajinnya aku hari ni. sebab updet 2 kali.kih.

Nak keluar lunch tapi malas.
this morning i had 2 guests , Komander?or leftenan komander is it? from mind3f to be specific from tLdM. meeting on radar and communication system for newly built kapal n@VY.
one of them, masa baru dtg pagi tadi..tanya.." kat sini ada surau?"
aku cakap " ada."
aku macam pikir, nak pegi surau buat apa time2 gini? nak semayang dhuha kah??
tepat.
dia nak semayang dhuha.
wah...anak sapalah tu kan. sesuai dibuat suami. hahhaa.
ok dah. merepek.

kering tekak aku bercakap, and habis meeting they invite me for lunch, nak belanja katanya, tapi mak malu u ols.
wah sejak bila aku jadik pemalu pasal makan ni entah.
malas la sebenarnya.
Lagi best makan biskut dalam bilik.
malas.

ni sambil gigit biskut lah ni. jacob. low fat. low salt. high fiber. baik untuk kesihatan.
dengan 2 gelas air masak.

u ols lunch apa hari ni?

ewah, macam lah korang nak jawab.


Jumaat , 14th October 2011, 8.30 mlm.

aku balik malam. dah le opis mak bukan kat tengah bandar u ols. dalam hutan.
aku ketakutan masa nak balik, sebab parking tepi hutan. gelap gila. lariiiiiiiiiiiiiiiii..masuk dlm kereta. masuk je dalam kereta ...
aku pandang cermin pandang belakang.
makkkkkkkkkk. tiba-tiba ada orang bermuka buruks dan hodoh duduk kat seat belakang dan pandang aku..baju putih koyak-koyak, rambut sebijik macam hantu mak limah.
terusss..aku toleh belakang.. " er...makcik nak tumpang balik manaaa??'.
makcik tu jawab" nak balik Pengkalan kubur nak. cepat antar makcik, kalau tak..."
aku terus jawab .." kalau tak apa makcik?"
makcik tu jawab.." kalau tak, makcik cekik ko".

ek eleh...dah le nak tumpang, lepas tuh nak cekik aku pulak.

ewah-ewahhhh..

ok.


cerita dongeng semata-mata.


kalau beul mungkin tah-tah aku dah pitam kat situ. or maybe pecut 500km /jam.

haahhaa.



balik masak asam pedas. ye. asam pedas megi. mee segera . brand adabi. dekat gambar luar bungkusan, ada tertera megi yg dah masak, siap ada ikan tenggiri seketul. Tapi puassssss le aku tonggeng tonggengkan plastik megi tu.tak de pun ikannya???
menipu je kan.
so i opted for sayur mayur. buh tahu dan kacang panjang dalam megi aku.


slurpppp. depan TV. sedap. then sambung with slides presentation preparation.

saturday.
15/10/2011.

Gigih bangun pagi, check balik slides etc, coz i have to work. Talk dekat cheras.
nasib lah ada GPS.
kalau tak entah-entah aku sampai amsterdam.
pukul 1.30 tghari habis kerja, zooommmmm to the curve.

Lunch alone at pho hoa. restoran vietnam.


pho


beef soup, toge, daun pudina, sambal, cili api.

beef tu boleh pilih, ada macam-macam jenis. aku pilih steak pho.

toge, limau nipis, daun pudina, sambal



j
tak habis pun. mee dia aku tak berapa makan coz daging dia pun dah banyak gila...bloated gila.
daging tu dihiris nipis-nipis dan sgt banyakkk!


then aku jalan-jalan sikit, beli barang sikit. dan pegi ikea. pusing-pusing. beli benda merepek-repek.
anddd....
hehehhee..
makan swedish meetball.

tamak? yes! 20 bijik! logik aku makan sorang 20 bijik?

ok, tipu. aku mkn 5 bijik je. yang atas tu gambar lain masa kuar dgn anak kawan aku last month.
kenyang gila.

aku rasa kan..
daging yg aku makan dekat restoran vietnam tadi dgn meet ball ni kalau di sambung-sambung mungkin akan menjadi seeekor lembu.
very meaty....
so..terus berazam.
next i minggu tanpa daging. kononnnnnnnnnnn.

dan... for dinner yang bertukar menjadi late supper...adalah di TLG!
That Little gerai which is now not so little anymore. i take my fren's daughter here to sample their fabulous food.
and they like it! siap nak datang lagi katanya u ols.
ok..peristiwa nak ke TLG adalah sadis.
we went to Low yat and berjaya Times Square for shopping spree.
wah borong sakan.
and boleh tak dari times square ke TLG took almost 1.5 hours.
pening terpusing sana sini. sampai nak give up oke.
tapi usaha tangga kejayaan.
i called chef aidy and k aida.
ahahaha.azab kau.
and we were the last customer..
nasib dapat makan.
thanks to Ray yg prepare aglio olio with extra prawns.
hikhikhik.
and we sample their creme brulee...oh sedap lah gila.
and thanks k aida for spesel massage for spesel mentel customer ni.
aku pening gila , and k aida sangatttt baik hati..
kak aida and chef aidy entertained us..
we ate and laughhhhhh.
hahahhaa.
ketawa.
ok.
kenyang.

on the way balik da pukul 1.30 pagi.

polis dan abg rela tahan kat tengah hiway.

abang rela? or pakcik i think suruh berenti.

aku turunkan cermin tingkap.

pakcik rela muka garang .." nak ke mana ni?"

aku: " ke masjid pakcik. nak attend qiamul lail program.".

terus dia suruh jalan.

aku dalam kereta 3 orang ketawa sampai bergegar kereta aku. hantar both of them to Mont Kiara, and aku ke bangi.

dah.

apa aku cerita merepek-repek ni ek?

lately aku merapu je kan.

tak reti nak tulis apa.

harus tak aku tutup je blog merepek-repek ni???

harus??


12 comments:

HaniCheLat said...

catz,jangan tutup. kamu merepek2, aku berdekah2 ketawa..:-)

Anonymous said...

jgn tutup.teruskan dgn kemerepekan tu.aku ttp baca....masyp

mommyAmberena said...

jgn tutup!! hari-hari tunggu update entry baru tao.

Tijah said...

qiamulail? wakakakakakaa. pacik tu tak perasan ke minyak2 makanan kat dagu ko tu...

Fina said...

jgn tutup.saya amat menyukai blog anda untuk jd reading material....heheh

azieazah said...

Mana cukup lagi sekor lumbu tuh, sebab Kaki Lumbu Bakar belum makan... hehehehe...

C.J.Da'HotNCold said...

ala malu2 pulok..bile lagi nk lunch dgn abg army :)

Sasha said...

catz, tolong jgn tutup..kemerepekan u adalah sumber ketawa i..i likkeee..

Mami-Sue said...

tolong jangan tutup.... nanti aku taktau kat mana tempat makan yang sedap. hikkksss

puanbungatulip said...

jangannnnnnnnnnnnnnnnn....

Baby Aqilah said...

jangan ngengada hokeh!

azy said...

salam...
nyibok jap...jgn tutup juga...huuu
dari blog ni lah sy tau TLG...
STEP2 msk yg superb pon da di sini..terbaek ^^