Thursday, October 20, 2011

chick peas with curry leaves and chili and onion.

lapar di malam hari.
zassss ke dapur...
selongkar kabinet.

jumpa setin chick peas beli 3 minggu lepas.

bukak peti ais.


jumpa cili boh..serbuk kari, daun kari yang kelayuan..bawang besar, bawang putih....garam.
eh cop..ada cili hijau lahhh..

ok, jom masak snack yang sedap.
tapi kalau kat dapur u ols cuma ada asam keping dengan belacan je,,mak tak dapek nak tolong..

mariiiiii masak....!


Hiris bawang (of course lah kupas dulu, mak bukan jamie oliver yg masak bawang buh sekali dengan kulit u ols.).
tumbuk bawak putih,..tumis ..
masukan bawang besar dan daun kari.
masukkan serbuk kari dan cili boh barang sesudu dua.
kacau hingga agak kegaringan dan bau semerbak serata blok kediaman.
Masukkan barang 2-3 sudu air sikit dan masukkan cili hijau yg dihiris nipis.
kacau-kacau, sos dah pekat, masukkan sedikit garam.
dan masukkan chick peas yang telah di toskan tadi.
gaul..gaul..gaul..err..bukan digauli seperti kelakuan ustad shaouki ye.
maksud saya kacau sebati, then amik le dua tiga ketul masukkan dalam mulut dan rasa.
dah ok..amik pinggan...
tuang dalam pinggan..dan berjalan lah ke depan TV , boleh makan sambil tgk rancangan junior masterchef austrolia tuh...

oh ye cik jah.

matikan api dapur dulu.

kang terbakar rumah.

dah...


5 comments:

atty's said...

makan sesorg je ke..?byk tu nak abiskan

Hajah Zainab bt Abdullah said...

wow....mengancam!!

sudipVSsenduk said...
This comment has been removed by the author.
sudipVSsenduk said...
This comment has been removed by the author.
sudipVSsenduk said...

oh.. saya tidak bersalah! (sebenarnya bersalah sbb TER delete)tak pe.. saya comment lagi hehe

teruja dgn tajuk di atas.. berbaur Masterchef gitu