Wednesday, August 18, 2010

Cerita hujung minggu 2: Weekend gateway at POGH

weekend gateway at Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan, sebelum Ramadan.




Hotel yang dipenuhi kuda...

POGH

Golden horse

Reception

Fresh flowers

lobi

view dari atas

ro0m

King bed ..golek.



lounge area..ada live band

catz with horses

Restoran..pun ada kuda di mana-mana.

seafood

dimsum

pemakan yang ambil gambar sendiri


cakes, puding


Makanan: ada promosi makanan dari timur tengah..nasi arab, lamb etc. Dan ada juga western, italian, chinese. malay food, fresh seafod, salads, desserts, dll.

ice cream----> yummeh

aku suka gelas biru ni dan tidur macam ikan buntal (apa kaitan? oh perkataan buntal tu kot?)

BIG brekafast on sunday morning..the buffet spread was good. siap ada lontong bagai. and sedap.


Tengahari..proceed ke The Mines.
Makin meriah aku rasa tempat ni. Ramai pelancong dari Timur Tengah di sini. Mereka tingal di hotel sekitar sini.


i likeeee this

cik kiah basuh kain tepi sungai Catz


Ohooo..dari petang sabtu tu masa lepak-lepak, catz terbaca dalam blog Tijah. (motip sangat kan Tijah, tengah berehat, aku menelaah blog ko..tegar tak aku? ada hadiah ke? kuih raya ke gitu..barang 5-6 jenis??).

Baca dalam blog Tijah, pasal takoyaki di The Mines.
Gigih aku carik kedai ni terpusing2 kat tepi tangga tu.


Masa aku datang, derang tengah masak-masak takoyaki tu..aku nak squid tako, dan kena tungu dekat 20 minit. Takpe..nak makan sedap kena sabar kan Jahhh.

DANI DANA Takoyaki..squid tako ni regenya RM4.80

tu dia...4 biji besar-besar dan SEDAPPP!
eh Jah..yang mcm kertas nipis2 tuh fish flakes ke? aku makan duduk tepi sungai, benda tuh bergerak-gerak ditiup angin dan bergerak sebijik cam ulat. oh ngeri. betul oke..dia punya pergerakan mcm objek bernyawa..mcm ulat. Tapi sebenarnya sbb ditiup angin. BUKAN ULAT. LOL!

jemput makan, at Nandos

sedikit sama merasa ye tak. Aku bagi makan ikan-ikan ni sebijik tako. bagi-bagi. AKu campakkan sikit-sikit. Berebut oke. Ikan ni asal dari jepun ke? Laluuuu dan lajuuuu je makan takoyaki? kann...

Lunch..

stoberi smoothie

sos peri-peri sedap

mild...

makan sambil tgk ikan dan beri ikan makan. Ikan ni makan ayam.hiks.

and....here we go. Cool blog.Choc blog.
errr..lagi perasa apa yang sedap? aku beli bluebery blog tak sedaplah. macam tak kena rasa dgn pearl kenyal-kenyal tu.

then soping dan balik.

dah.

4 comments:

marie said...

hari tu akak bawak twin akak ke Mines ni, tgk cite srocerer apprentice tu..beli air kat cool blog, pastu makan kat tako tu...dah siap makan tu semua tu, sambil duduk2 tgk adik2 tu buat tako tu..bolehlah si adam tu muntah hijau atas meja dia...haru lah akak membersihkan muntah dia tu..nasib baik adik2 tu tak muntah sama..kot tidak..bertambah harulah akak...mesti adik2 tu doa toksahlah dtg lagi akak ni...

NenekPenne said...

takoyaki udang lagi sedap kot sebab aku geli nak makan squid merah tu.. rasa mcm makan sotong kurita jer... ahaks...

apsal salad ayam nandos yang dia kasi kat ko tu tak sama degan apa yang aku makan? apsal aku punya tak ada mushroom??? ini tidak adil.. :P

catz said...

hi marie,

tako situ sedap kan..lebih suka yg ni dari jasco..yg jusco punya lembik2..
yg ni sedap..:)

catz said...

nenet,
mmg lah sotong kurita nenet oi..
si PAUL tuh..hiks..
weh.itu grilled vege lah..
tapi macam rebus jek..
:)