Monday, August 23, 2010

I LOVE U

masak lemak tempoyak kepala ikan patin - super sedap


masakan ikan patin yang secukup rasa tempoyak, lemak, kuah likat, dan penuh kasih sayang.



plus...

.
.
.
.
.



aku: makcik..nak ikan asam pedas tu. err..ikan apa tu?
makcik: tenggiri.
aku: nak kepala dengan badan satu hiris (badannnnn??????)
makcik: ok.. (tong..teng..tong..teng)..eh..amik semua lah dik....3 ni dengan kuah semua RM6.00
aku: eh bolehhhhhhhhhhhh. makcik..bungkuskan kuah tu semua (tamak!).



kepala ikan tenggiri dan 2 ketul ikan tenggiri + kuah yang banyak --->super sedap


suara background:

lelaki muda X: makcik...nak udang sambal ni. Boleh rasa??
makcik: heyyyy..puasa..mana boleh rasa?
Lelaki muda Y: rasa guna tangan lah makcikkk... (motiffff??)
dan X dan Y ketawa cam pontianak mengilai...

meriah nya gerai makcik kan.

dan mereka borong sambal udang makcik tu. separuh dulang habis.



sedapnya masakan makcik.

dah 5 hari berturut saya makan asam pedas dan tempoyak makcik.

makcik bazar ramadan .....i luv u... very strong...

21 comments:

marie said...

tak tahanlah tgk gulai tempoyak tu..kat bazar ramadhan mana ni catz..

kucingorengemok said...

wah bulan puasa ni aku lom makan asam pedas lagi...!

Uncle said...

Lama tak makan asam pedas...kena cari ni...

NenekPenne said...

kalau dapat makcik mcm tu kat sek 7 baru shah alam, mau hari2 ok aku memborong...

tapi setakat ni sek 7 tu belum lagi menghampakan aku

azieazah said...

Kak Azie masak dah Asam Pedas Patin nih... memang malatop!

Romie Pujaan said...

tenkiu for loving my bazaar ahaha

Masni said...

salam catz,

menariknya asam pedas ngan masak lemak tempoyak tur...nak pi dengkil jauh sgt..layan mata dalam blog hang sajalah catz...huk..huk

geraugebang said...

Kat mana ni...cepat cakap...dah tak tahan nak beli...tapi...ko ni catz sejiran ngan KOG kan? mesti kat Bangi...nyampah...jauh bebenor.

Ana Ali said...

catz, saya pun suka asam pedas especially ikan parang dan ikan kembung.. kalau kat aunty aini ikan jenahak..but nothing beats my mom's asam pedas ikan parang sampai hirup kuih lagi

xplorer said...

i love you too patin

catz said...

marie,
bazar ramadan dengkil.dekat pasar awam dengkil.
:).
jommm

catz said...

kog,
aku bukan penggemar asam pedas pun. tapi makcik ni masak sedap.so bleh je makan hari2.
hhaa

catz said...

uncle,
kat langkawi ada ke??

catz said...

nenet,
mcm best je..rasa nak ke s alam.hahahaha.jauh gila.

catz said...

k azie,

memang meletopkan..saya suka kulit ikan ni.
hikhik

catz said...

Romie,
motif kooo????
poser tak?

catz said...

Masini..
hi..
welcome to my blog.
thanks for visiting.
:).

tak pe..kang lepas raya bleh carik kedai makcik ni.
hik..

catz said...

geraugebang,

kat gerau..kat dengkil lah.pasar awam sebelah nya.
:)

catz said...

Ana Ali,
hai..welcome to my blog.
:).thanks sudi singgah.

ye..asam pedas ikan parang sgt best kan.
u org johor kah?

catz said...

xplorer,,

ikan patin said.."i luv u 2, 3 and 4.."
hahahaha

Ana Ali said...

Ctaz, emak saya memang orang jati negori tapi my father orang muar, so mak mak pun terpaksalah mennerrerkan diri masak peberete orang muar asam pedas ikan parang nih..anak dier jer yang tak terrer terrer