Saturday, August 7, 2010

KL- Sungai Petani-Gunung Jerai- Penang-Butterworth

Holllaaa!

Penang...here i come...!


yey! i'm driving on Penang Bridge..

Bayan Lepas? George Town?

Feringgi..!

Senja di Batu Feringgi

Menyusuri senja pasar malam di Batu Feringgi..





va-va-va
7.15 pagi.
Lokasi: atas katil dengan mata pejam tengah mimpi..


kreng..kreng...kringggg!

Aku: Hello (dengan suara bangun tidur tahap 0.05 desibel.)
suara di sana : Saya Mejar XXXXXX . Kerja pagi ni confirm. Ada staff saya telefon? eh..u tidur lagi ke??
Aku: eh taaaaakkkkkkk, Dah bangun...saya stand by je. Takde pun orang call.
Mejar XXXX: eh...confirm..jumpa Kapten Imr@n, no...bla..bla..bla..

wow..terus lompat katil oke.! Mandi kartunnnnn. Yang penting, muka nampak mandi.

Ok..
Ke TUDM...
'sesat-sesat-sesat-sesat.

aku: kapten ...saya sesat! tak nampak pun kat mana TUDM base?
kapten Imr@n: Dari Bagan..amik hala ke Jalan Lama ke Sungai Petani..
aku: Bagannnn???? apa tu???
Kapten Imr@n: Bla..bla...sg petani....butterworth...bla..bla..

or..eh..Orang di Penang cakap main land adalah BAGAN eh? dan Pulau tu TANJUNG???
ke?? ke?

setelah terpusing..termasuk dalam area jamm pasar Cina kat mana tah..Semeling ke apa tah nama tempat..akhirnya nampak area TUDM ..

Dari jauh dah nampak Kapten Imr@n..
ambil pas...masuk ke dalam...
off to rad@r facility..



Air Force runaway


at @ir traffic Contr0l tow3r

aku: macamana air craft ni berjalan atas udara? route..etc...storm...laluan?
Kapten Imr@n: bla...bla...
aku: eh...pilot berhubung dengan siapa?
Kapten Imr@n: eh..tuuuu derang tgh bercakap dengan pilot lah tu..ha dengar tu.
aku: oooooo....ooooooo..ehhh...interesting. new knowledge...interesting.
Kapten Imr@n: ha...tu..code utk air asi@..tu..fir3fly..tuuu

soooooo interestingggg....

soalan aku: eh..benda tu boleh terbang ke kapten??? macam buruk je.....

errr...laser kan.

me at weather station.. thanks for info....air teh O sedap...

And lunch yang simple tapi sedap..

Lunch with mejar2, kapten and other staff..eh...

Mejar xbc: Sorry la..lelaki masakkk..tak sedap..

aku: eh...sedap ni....air ribena ni pun sedap. (makan dengan speed tahap 5.) :))

ehh..officer2 air force ni makan sopan-sopan eh? errr..bukan senang ye tak nak makan dgn officer2 @ir force ni..ha-ha. Laju je aku makan. walaupun ikan goreng, ikan masak kicap cair, sayur air lobak putih campur lobak merah hiris-hiris..aku rasa extra sedap. ye..FREE. heeeee.

eh..aku rasa sedappppppp je. Sebab lapar kot dan lepas kerja tengah panas tadi.


Balik nak keluar dari base ni..sesat! tah menjajau ke Austr@lian @ir f0rce base pulak..
gila lah ...besar tempat ni. terpusing-pusing.,

akhirnya selamat kembali ke pangkal jalan.Masuk highway sg dua.

thanks to all.
nice experience.

5 comments:

Wahidah said...

wah dpt mkn ngan officer2 tudm..besh..:P

Tijah said...

nok. avang2 tudm ensem tak?

Romie Pujaan said...

one thing i can tell u is that butterworth control mmg cekap no matter how many aircraft bombarding them at the same time. everytime i enter butterworth i feel much secure when flying

kelleykatz said...

pasar malam kat batu ferringhi masih ada lagi ka?
sy dengar, tourism mau remove all the fake stuff from penang. was thinking, batu ferringhi tak perfect without the pasar malam

deeja said...

salam,bestnya gikr tudm